Агромаркет

Європейська техніка стає доступнішою

Європейська техніка стає доступнішою

Можливості використання сільськогосподарської техніки, що має невеликий пробіг у Європі, дозволяють вітчизняним господарствам за розумну ціну ефективно вирішувати питання оновлення машинно-тракторного парку.

Управляючий директор компанії Beck-Impex Кріс Бейкер Сьогодні на вітчизняному ринку сільськогосподарської техніки йдуть війни за клієнта й можливість наростити частку ринку. Дилери та представники заводів-виробників машин й обладнання змагаються за те, щоб довести українським аграріям переваги власних продуктів і послуг. Пропонують насамперед нові моделі техніки, що лише вийшли з заводських цехів і ще мають гарний вигляд, запах свіжої фарби. Однак працюють на ринку серйозні європейські гравці, що активно просувають абсолютно новий для України продукт — демонстраційну сільгосптехніку й ті моделі, що протягом короткого терміну були в лізингу й оренді. Про практичні переваги таких рішень в українських реаліях 

Чому компанія Beck-Impex вирішила зайти на український ринок?

– Протягом кількох останніх років компанія Beck-Impex постачає по всьому світу трактори та комбайни марки New Holland, що були в оренді, лізингу та демонстраційні екземпляри. Географія нашого експорту широка — від Німеччини та Польщі до Канади й Росії. Україна також важлива для нас — це велика аграрна держава з неймовірним потенціалом, і сподіваємося, що наші пропозиції будуть цікавими підприємствам і сільськогосподарським виробникам.

Розкажіть про переваги зернозбиральних комбайнів і тракторів, що були у вжитку з невеликим напрацюванням. Чи не є це повністю відпрацьована техніка?

– Один із головних критеріїв, за якими покупець обирає техніку, — її вартість. Усі хочуть придбати найкращу модель, але за розумну ціну. Такі покупці, звичайно, є нашими клієнтами адже, купуючи сільгосптехніку, що була в лізингу або оренді, можна заощадити 10–30% середньоринкової вартості.

Техніка, яку реалізує наша компанія, має мінімальні години напрацювання в європейських умовах. Наприклад, флагман серії, зернозбиральний комбайн New Holland CR 9080 2012 року виготовлення має напрацювання лише 283 мотогодини, а трактор New Holland T7.210, також 2012 року, — лише 630 мотогодин. Зрозуміло, що ця техніка не може бути повністю відпрацьована. 

Наскільки повною є комплектація техніки, що її пропонує компанія?

– Ми пропонуємо трактори та комбайни New Holland англійського, бельгійського, італійського й американського виробництва. Практично всі ці машини належать до лінійки «Top of the line» (максимальної комплектації), виготовлені й обладнані відповідно до найвищих європейських стандартів якості й охорони навколишнього середовища. Машини такої комплектації в Україні зустрічаються рідко.

Які сьогодні практичні фінансові можливості придбання цієї техніки в Україні — банківський кредит, лізинг?

– Наші потенційні покупці-аграрії, купуючи сільгосптехніку, можуть скористатися як своїми власними коштами, так і кредитними коштами банку. Добре, що нині ситуація на ринку кредитування виробників сільгосппродукції в Україні значно поліпшилася, чимало банків ідуть назустріч аграріям і пропонують довгострокові кредити. Аби одержати фінансування, господарству необхідно подати заявку на «отримання кредитних коштів на придбання за кордоном товарів і засобів виробництва» у банк, клієнтом якого ви є або ж інший банк за нашою рекомендацією.

Пакет документів і вимоги, як правило, стандартні: документи підприємства та ваше добре ім’я, активи підприємства, під забезпечення яких берете кредит, попередній договір із нашою компанією про придбання обраної моделі трактора чи комбайна із зазначенням вартості та супутніх витрат.

Як практично відбувається вибір і придбання конкретної моделі техніки? Чи можна поїхати на оглядові майданчики в Європі?

– Придбати сільгосптехніку в Європі не так складно, як здається на перший погляд. Господарство обирає сільгоспмашину на нашому сайті. Зверну увагу клієнтів, що наша компанія реально має в продажу значно більше тракторів різних моделей, ніж представлено на сайті, тому краще звертатися із запитом на конкретну модель, і ми надамо інформацію про її наявність.

Далі, обравши трактор чи комбайн, контактуєте із центральним офісом у Бельгії або ж нашим представником в Україні й обговорюєте питання, які виникли щодо процедури придбання. Після остаточного ухвалення рішення про придбання представники господарства можуть поїхати на один із наших європейських майданчиків, побачити, перевірити та випробувати обрану модель. До цього ж, за необхідності, наша компанія виконає запрошення для надання в посольство, представник зустріне делегацію в аеропорту й привезе на оглядовий майданчик до конкретної машини.

Пан Костянтин Флока — наш представник в Україні — надасть усю необхідну інформаційну підтримку, пов’язану з вибором компанії-перевізника, розмитненням, установленням на облік, оплатою необхідних податків тощо.

Ваші рекомендації щодо оптимізації використання вживаної техніки в Україні.

– Придбавши новітній комбайн або трактор, уважно ознайомте оператора з інструкцією з його управління, а краще — запросіть інженера із сервісного центру, щоб він навчив цього працівника всім тонкощам майстерності. Не економте на знаннях, тому що непрофесійна експлуатація машин може призвести не тільки до їх неефективної роботи й перевитрат пального, а й до поламок із подальшими вартісними ремонтами. Запорука продуктивної та безперебійної роботи сучасної техніки — сукупність своєчасного сервісного обслуговування та висококваліфікований оператор.

 

 

Олександр Горда

  газета  “АгроМаркет”  липень, 2013 року

 

     


Усі авторські права на інформацію розміщену в журналі  “АгроМаркет” та інтернет  сторінці журналу за адресою  https://agrotimes.ua/magazines  належать виключно видавничому дому АГП Медіа та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.

При використання інформації з подальшим будь-яким відтворенням, републікацією, поширенням, переробкою, перекладом, включенням її частин до інших творів  обов’язкове посилання на журнал  “АгроМаркет”  з гіперлінком  https://agrotimes.ua/magazines . Використання інформації  дозволяється тільки після отримання письмової згоди  від видавничого дому  “АГП Медіа”  .

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ