Агромаркет

Насіннєвий завод DuPont Pioneer відкрито

Насіннєвий завод DuPont Pioneer відкрито

Світовий селекційний центр нині має власне виробництво насіння в Україні й готовий забезпечити потреби аграріїв у якісному посівному матеріалі.

Проектна потужність заводу становить 500 тис. мішків гібридів кукурудзи та соняшнику 11 червня 2013 року в селі Стасі Диканьського району Полтавської області сталася давно очікувана подія: компанія DuPont відкрила свій завод із виробництва насіння — ТОВ «Стасі Насіння». Завдяки ньому українські сільгоспвиробники зможуть отримувати високопродуктивний посівний матеріал сучасних гібридів кукурудзи, соняшнику та ріпаку торгової марки Піонер®.

Підприємство розпочне роботу поточного аграрного сезону. Проектна потужність заводу становить 500 000 мішків гібридів кукурудзи та соняшнику. Як повідомив директор заводу Петро Туз, ділянки гібридизації, на яких вирощуватиметься насіння, розміщуватимуться в різних господарствах України відповідно до того, чи задовольнятимуть ці поля критерії для ведення насінництва. Ідеться про такі вимоги, як просторова ізоляція від інших посівів культури, наявність зрошення, фітосанітарний стан поля, дотримання сівозміни тощо.

На відкриття заводу прибули численні закордонні гості, зокрема: Джеймс С. Борел — виконавчий віце-президент компанії DuPont; Деніел Джакобі — віце-президент компанії DuPont Pioneer у регіонах Азія, Європа та Африка; Джефф Роуі — регіональний директор компанії DuPont Pioneer в Європі; Хартмут Рейнке — регіональний директор компанії DuPont у Східній Європі, Середньому Сході та Азії; Чаба Молнар — генеральний директор компанії DuPont Pioneer в Росії та Україні. Український уряд представляв Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк. Серед гостей було багато сільгоспвиробників, партнерів компанії DuPont Pioneer, а також журналістів, які змогли отримати вичерпні відповіді щодо обсягів інвестицій, характеристик нового заводу й планів його розвитку.

Так, інвестиц Урочисте відкриття заводу ії в будівництво заводу становили понад 40 млн дол. США. Кошти вкладено не лише в заводське обладнання, а й у спеціалізовану сільськогосподарську техніку, яка допомагатиме фермерам повністю витримувати технологію на ділянках гібридизації (підготовку ґрунту, точне висівання батьківських форм, швидке й якісне видалення волоті на кукурудзі, ощадливе збирання насіння). На території підприємства розмістилася велика багатосекційна зерносушарка — вона має виконувати сушіння кожного з гібридів за окремим, оптимальним саме для нього режимом. Також поряд із заводом зведено логістичний комплекс. 

ТОВ «Стасі Насіння» забезпечить роботою 70 робітників. Окрім працівників заводу в с. Стасі в компанії DuPont Pioneer в Україні працюють близько 150 штатних співробітників працівників, з яких понад 70 агрономів-консультантів, що просувають продукцію торгової марки «Піонер» в Україні.

У своєму виступі регіональний директор DuPont Pioneer в Європі Джефф Роуі зазначив: «Ці інвестиції підтверджують бажання нашої компанії працювати на ринку України. Компанія хоче стати визнаним лідером у розвитку українського сільськогосподарського ринку, а також активно сприяти уряду України в реалізації амбітної задачі, що полягає в збільшенні виробництва зерна майже вдвічі».

 

газета  “АгроМаркет”  липень, 2013 року

 

     


Усі авторські права на інформацію розміщену в журналі  “АгроМаркет” та інтернет  сторінці журналу за адресою  https://agrotimes.ua/magazines  належать виключно видавничому дому АГП Медіа та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.

При використання інформації з подальшим будь-яким відтворенням, републікацією, поширенням, переробкою, перекладом, включенням її частин до інших творів  обов’язкове посилання на журнал  “АгроМаркет”  з гіперлінком  https://agrotimes.ua/magazines . Використання інформації  дозволяється тільки після отримання письмової згоди  від видавничого дому  “АГП Медіа”  .

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ