Тваринництво

Запровадження високоефективних та енергоощадних технологій забезпечить комфортний мікроклімат у пташнику й заощадить кошти

Теплі пташники

Теплі пташники

 Запровадження високоефективних та енергоощадних технологій забезпечить комфортний мікроклімат у пташнику й заощадить кошти.  

Комфортний мікроклімат у тваринницькому приміщенні легко забезпечити за допомогою сучасних технологій опалення. Це дуже важливі інвестиції для будь-якого птахівничого господарства, які сприятимуть добробуту, здоров’ю і високій продуктивності птиці. Обігрівання, як вентиляція й охолодження, є невіддільною частиною рішення для мікроклімату і вкрай важливий для створення найкращого мікроклімату у тваринницькому приміщенні з високим рівнем продуктивності. 

Розкриття генетичного потенціалу сучасних кросів птиці значною мірою залежить від комфортних умов, що створені для її утримання. Ефективність вирощування птиці безпосередньо залежить, зокрема, від температурного режиму в приміщенні. Так, за оптимальної температури птиці треба мінімум енергії для підтримання процесу життєдіяльності та температури тіла. Коли в приміщенні тримається надто висока, не комфортна для птиці температура — птиця втрачатиме продуктивність. Бо через потребу в охолодженні тіла вона погано споживатиме корм, більше питиме. Відповідно, це призведе до погіршення показників зростання. 

В умовах постійного здорожчання енергоресурсів дуже важливо споживати мінімум енергоресурсів, але забезпечуючи максимально необхідні для птиці умови утримання. Для цього важливо користуватися високоефективним сучасним обладнанням, що допоможе підтримувати комфортну для тварин температуру. Наразі це легко забезпечити за допомогою сучасних технологій: 

• системи циркуляції повітря; 

• системи багаторівневої витяжки; 

• вентилятори чи витяжні шахти;

 • системи охолодження; 

• системи опалення;

• системи керування. 

Система опалення на птахофермі має оптимально й рівномірно розподіляти тепло в приміщенні, забезпечувати однакову температуру в будівлі, де утримують птицю. Також холодне повітря, що потрапляє в приміщення, має змішуватися з теплим. Найкращим варіантом для опалення господарства є системи на гарячій воді. 

Труби системи опалення мають бути виконані з якісної оцинкованої сталі. Добре рішення, коли конструкція труб передбачає наявність великої кількості векторів. Так значно покращується тепловіддача від одного метра труби. Труби краще з’єднувати швидкознімними герметичними хомутами, що суттєво спрощує монтаж, як порівняти зі спіральним з’єднанням. 

ТЕПЛОГЕНЕРАТОРИ ЗАКРИТОГО ГОРІННЯ 

Це обладнання гарантує відсутність додаткової вологи або CO2 у приміщенні. У разі використання теплогенератора закритого горіння паливо згоряє в окремій камері згоряння. 

Теплогенератор приєднано до повітрозабірної труби, що подає свіже повітря для спалювання, і витяжної  шахти, що видаляє з приміщення вологу та гази, які виділяються під час горіння. Це зменшує потребу у вентиляції й тим самим значно знижує споживання тепла. 

Теплогенератори постачають у трьох варіантах: ті, що працюють на природному газі, СНД/пропані та олії. 

Кожен теплогенератор оснащено незалежним контролером пальника. Він контролює, щоб пальник правильно працював з урахуванням вимог безпеки та продуктивності. 

Використання теплогенераторів закритого горіння має низку переваг для тваринницьких господарств: 

• відсутність додаткової вологи або вуглекислого газу в приміщенні, яке необхідно видаляти шляхом вентиляції; 

• оптимізоване розподілення тепла завдяки вбудованому вентилятору; 

• значне зниження споживання тепла, порівнюючи з теплогенераторами прямого спалювання; 

• ефективний обігрів і просушування тваринницьких приміщень. 

СИСТЕМА ОПАЛЕННЯ SPIRAFLEX 

Зберегти високу продуктивність птиці у холодні періоди допоможе обладнання Spiraflex. 

В основі роботи системи опалення з оребреними трубами Spiraflex лежать подання та циркуляція гарячої води. 

Використовуючи оребрені труби для опалення тваринницьких приміщень, ви отримуєте ефективну систему, що забезпечує оптимальні кліматичні умови для тварин. 

Компоненти систем опалення компанії SKOV відрізняються дуже високою якістю та чудово пристосовані для агресивного середовища тваринницьких приміщень. 

Рівень тепловиділення труби Spiraflex на метр набагато вищий за рівень тепловиділення гладкої труби. 

Труби монтують під клапанами. Завдяки такому розташуванню забезпечується правильна вентиляція з оптимальним змішуванням холодного повітря, що надходить зовні, і нагрітого повітря в приміщенні, за якого тварини не піддаються впливу низхідних потоків холодного повітря. 

Переваги такого типу обладнання: 

• Spiraflex створює оптимальний мікроклімат у приміщенні, оскільки система не додає CO2 у повітря; 

• система оптимізує розподілення повітря за мінімальної вентиляції, що забезпечує однаково комфортний мікроклімат для всіх тварин по всьому приміщенню; 

• оребрені труби Spiraflex забезпечують ефективне та економне нагрівання повітря в приміщенні; 

• цільнозварні оребрені труби відрізняються високою теплопродуктивністю, підтвердженою відповідними документами; 

• легкий монтаж із використанням сполучних муфт із неіржавної сталі, тобто не знадобляться спеціальні інструменти для встановлення обладнання. 

Газові/масляні теплогенератори призначені для обігрівання середніх або великих приміщень. Теплогенератори нагрівають і циркулюють повітря в приміщенні за допомогою вбудованих вентиляторів. 

Газові/масляні теплогенератори є пристроями непрямого обігрівання, де спалювання газу/мастила відбувається не у фактичному секторі приміщення, а в окремій камері згоряння. Теплогенератор приєднано до повітрозабірної труби, яка подає свіже повітря для спалювання, та труби, що виводить із приміщення вологу і гази, які виділяються під час горіння. Це значно зменшує споживання тепла, порівнюючи з теплогенератором прямого спалювання. 

Теплогенератори непрямого спалювання також можна застосовувати як циркуляційні вентилі, що працюють у режимі УВІМК./ВИМК., коли обігрівання не використовують.  

Матеріал надала компанія «Агроклімат» 

Інші статті в цьому журналі
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
6
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ