У молоці, що надійшло на перероблення в І кварталі, збільшилися частки жиру та білка
Масова частка жиру у сирому молоці, що протягом І кварталу 2021 року надійшло на переробні підприємства, сягнула 3,76% проти 3,72% за аналогічний період 2020 року. Масова частка білка зросла до 3,17% проти 3,11%.
Про це свідчать дані Державної служби статистики.
Зокрема, промислові виробники молока у І кварталі цього року збільшили частку жиру в молоці-сировині до 3,79% проти 3,76% за аналогічний період минулого року. Показник білка відповідно зріс до 3,2% проти 3,16%.
У сировині, закупленій переробними підприємствами у січні-березні 2021 року в господарствах населення, масова частка жиру зросла до 3,6% проти 3,54% у І кварталі минулого року. Частка білка зросла до 2,96% проти 2,95% у І кварталі 2020 року.
Як повідомлялося, у Немішаївському агроколеджі з’явилася лабораторія з перероблення молока.