Тваринництво

У Немішаївському агроколеджі з’явилася лабораторія з перероблення молока

Немішаївський фаховий коледж НУБіП відкрив навчально-виробничу лабораторію «Технології перероблення молока і молочних продуктів.

Про це повідомили в коледжі.

Модернізована лабораторія обладнана сироварнями-пастеризаторами на 50 і 300л, сепаратором, маслобійнею, камерами зберігання готової продукції, лабораторним обладнанням для визначення якості молока і молочної продукції тощо.

«Ми провели докорінну модернізацію навчальної лабораторії, розмежували санітарні, навчальні та виробничі зони, збільшили виробничі потужності, створивши повноцінну модель виробничого цеху з перероблення молока і виробництва молочних продуктів, де наші студенти-технологи вдосконалюватимуть свої практичні навички», – наголосив директор коледжу Володимир Альохін.

Лабораторія, де за добу можуть переробляти до 700 л молока, націлена на виробництво масла, кисломолочного сиру, м’яких і напівм’яких сирів. Надалі асортимент розширюватиметься і найближчим часом реалізовуватиметься готова продукція.

Молочна продукція виготовляється з високоякісного молока від корів, яких утримують у   коледжі. Доїння і первинне перероблення молока контролює ветеринарний лікар і фахівці з тваринництва, зазначили в коледжі.

Кожна партія молока проходить аналіз за шістьма якісними показниками на сучасному ультразвуковому аналізаторі.

Значна частина роботи виконується вручну, щоб зберегти унікальний смак крафтових молочних продуктів.

Лабораторію створили за підтримки НУБІП України та підприємств – партнерів коледжу.

Також у планах навчального закладу – відкриття аналогічної лабораторії з перероблення м’яса.

Як повідомлялося, «Куликівське молоко» модернізує підприємство.