Техніка

В умовах пандемії компанія JOSKIN провадить свою діяльність у спеціальному режимі

Спеціальний режим

Спеціальний режим

В умовах пандемії компанія JOSKIN провадить свою діяльність у спеціальному режимі.

Стабільність продовольчих поставок в умовах пандемії є суспільною необхідністю, вона повинна бути гарантована за будь-яких обставин. Компанія JOSKIN швидко організувалася, щоб забезпечити сервіс для аграріїв і підприємців, дотримуючись чинних обмежень.  

Підрозділи компанії JOSKIN працюють у спеціальному режимі  

Дідьє Жоскен

Дідьє Жоскен, директор Групи, пояснив, що пріоритетом номер один є мінімізація ризиків і гарантія безпеки персоналу компанії. «Ми відразу ж адаптували нашу організацію роботи. Скрізь, де це було можливо, максимальну кількість працівниківбуло переведено на віддалену роботу, щоб знизити до мінімуму всі контакти, а на заводі було організовано змінне чергування. Абсолютно всі наші виробничі комплекси закрито для відвідувань. Проте всі підрозділи компанії залишаються є максимально функціональними, як це можливо, але робітники працюють віддалено». Таким чином, всі замовлення запасних частин виконуються і вчасно відвантажуються.  

Компанія JOSKIN, що випускає на своїх заводах 85% складників, має у розпорядженні значний стратегічний запас. Надати запасну частину для заміни зношеної деталі або для проведення технічного обслуговування завжди було головним завданням компанії. Такий підхід до сервісу буде забезпечуватись у будь-якому разі, і особливо важливо це робити в нових, складніших умовах функціонування підприємства. І незважаючи на те що доводиться збільшувати поточні витрати, виробник готовий пристосовуватись: оператори виконують встановлені правила соціального дистанціювання, до того ж торговий зал закритий. Замовлення і відправлення готуються тільки через транспортні компанії, безпосереднього контакту з клієнтами не відбувається. На щастя, за останні кілька років аграрії звикли до онлайн-інструментів, і нині немає проблеми, щоб знай ти потрібну деталь за номером артикула і замовити її телефоном або через електрон ну форму чи e-mail. Це навіть матиме позитивні наслідки — збільшиться кількість аграріїв, що навчаться віддаленої роботи, вони зможуть економити свій час і не витрачати гроші на поїздки за запчастинами. Також директор Групи Дідьє Жоскен запевнив, що завдяки стратегічному запасу є надія, що компанія зможе гарантувати поставку запасних частин та витратних матеріалів упродовж усієї кризи. Тож клієнти зможуть нормально працювати, незважаючи на нові умови й обмеження через пандемію.  

Труднощі з постачанням 

Щодо виробництва машин, то компанія JOSKIN робить усе, що від неї залежить, щоб виконати термінові замовлення. Сезонні роботи не можуть чекати кінця пандемії, аграріям потрібна техніка для роботи вже сьогодні. Тому всі виробничі комплекси компанії працюють, але з внесенням необхідних для захисту працівників змін. Усі виробничі лінії були адаптовані відповідно до правил дистанціювання, щоб працівники поєднували, наскільки це можливо, професійну діяльність і забезпечення життєдіяльності своїх сімей у період ізоляції.  

Керівництво Групи не приховує: «Попри всі намагання, у цих форс-мажорних обставинах затримки поставок неминучі як для наших марок JOSKIN і Leboulch, так і для продуктів DistriTECH. Усі виробничі  процеси уповільнюються через організацію роботи зі зменшеною кількістю працівників».  

Підготовка замовлень запасних частин на складі

У нових обставинах не всі люди можуть повноцінно працювати, і до того ж існує загальна потреба у зменшенні працівників в одному приміщенні. Певні технологічні процеси довелося коригувати, оскільки навантаження на працівників зростає.  

Також існують труднощі з постачанням. Власний запас складників значною мірою пом’якшує проблему, але починаються затримки з постачанням певних компонентів від сторонніх виробників. Залежно від того, у якій країні розташовані виробничі потужності постачальників, вони можуть працювати в обмеженому режимі або взагалі змушені були закритись. Їх запаси готової продукції також обмежені. Все це значною мірою коригує у виробний процес, терміни виконання замовлень зміщуються. Компанія JOSKIN шукає варіанти розв’язання проблем, однак організація альтернативних схем постачання також вимагає додаткового часу. 

Замовники повинні розуміти, що крім труднощів з організацією виробництва виникають затримки в логістиці. Наразі умови транспортних операцій ускладнюються, і не важливо, чи це стосується перевезення готової техніки, чи постачання виробничих підприємств складниками або сировиною — перевізники тепер стикаються з новими обмеженнями, які впливають на організацію роботи практично всіх компаній. Проте, з іншого боку, слід бачити й позитив: робота не зупинилась, а тільки уповільнилась, і є надія на повернення до нормального ритму виробництва.  

Відвантаження готової техніки клієнтам

Щоденне оцінювання ситуації  

«Доки це буде можливим, компанія відвантажуватиме продукцію», — запевняє Дідьє Жоскен. «Майбутнє, на жаль, передбачити важко, особливо за умов, що склалися, але ми будемо прагнути забезпечити безперервність наших послуг навіть у разі жорсткіших обмежень. Щодо виробництва, то ми щодня відстежуємо ситуацію, намагаючись забезпечити максимально безпечні умови нашим працівникам. У разі значних змін ми негайно проінформуємо наших клієнтів», — наголосив він, підсумовуючи: «Що б не сталося, ми хочемо запевнити наших клієнтів: ми вас не підведемо і зробимо все можливе для підтримки вашої техніки у доброму робочому стані! Головне в цій ситуації — піклуватися про себе і своїх близьких».  

JOSKIN завжди на службі в аграріїв і підприємців! 

Владислав Олійник

журнал The Ukrainian Farmer, травень 2020 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі The Ukrainian Farmer та інтернетсторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/ належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону УкраїниПро авторське право та суміжні права”.
Використання
інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ