Техніка

Компанія JOSKIN оновила завод із гарячого цинкування в Польщі

«Оцинкована» гарантія

«Оцинкована» гарантія

Компанія JOSKIN оновила завод із гарячого цинкування в Польщі, що дає можливість підтримувати строк гарантії на свою техніку до 10 років.  

Уся сільгосптехніка працює в досить агресивних умовах. Пил, бруд, механічні пошкодження постійно створюють умови для пошкодження фарби й корозії металевих деталей. Однак ще важчі умови чатують під час виконання робіт із рідкою і твердою органікою, мінеральними добривами та меліорантами. Саме з такими матеріалами доводиться працювати більшості машин JOSKIN, і для них захист від корозії є першочерговим завданням. Саме тому подія, що відбулася 15 серпня 2020 року на польському заводі JOSKIN POLSKA, має вкрай важливе значення. 

Стара (внизу) і нова ванни

Після заміни основної ванни та модернізації лінії розпочав роботу цех гарячого цинкування. На перший погляд, ця подія здається простою, однак на практиці замінити ванну вагою близько 50 т не так просто. Для цього знадобилося використати значну кількість інженерних рішень, які вражають своєю точністю і масштабами. Цей епізод підтвердив, що JOSKIN не зупиняється ні перед чим, щоб його продукція відповідала стандартам якості. 

Протягом багатьох років марка JOSKIN асоціюється у фермерів зі своїми оцинкованими машинами. І це не випадковість. Виходячи з принципу, що сільськогосподарська техніка працює цілий рік і безпосередньо контактує з агресивним середовищем (рідка органіка, хімічні добрива, звичайний бруд), що є причиною корозії, компанія JOSKIN довго намагалася знайти краще покриття, здатне забезпечити тривалий захист. Тож не дивно, що вибір пав на цинкування. 

Кращий вибір 

Гаряче цинкування є досить складним процесом. Метал оцинковується за температури +450 °C. В результаті сталь вкривається трьома шарами сплаву сталі й цинку, а також зовнішнім шаром чистого цинку. Три шари сплаву набагато краще з’єднуються з поверхнею сталевих деталей на відміну від фарбового покриття, яке наносять із розпилювачів. Зовнішній шар із чистого цинку є менш жорстким і добре поглинає удари. В результаті навіть механічні пошкодження не стають приводом для появи корозії. 

Оцинковка на заводі JOSKIN Polska

Такий процес цинкування гарантує ефективний захист протягом усього строку експлуатації машини. Однак на цьому переваги не закінчуються. Таке покриття не вимагає складного обслуговування й ідеально захищає сталь від впливу клімату й агресивних речовин. Захисний шар не порушується під час механічних деформацій, і таким чином цинкування є кращим вибором, що дозволяє досягати значно більшої економії коштів і часу. 

У 2020 році компанія JOSKIN, слідуючи своїм стандартам якості, ухвалила рішення модернізувати свій власний завод із цинкування. Польський промисловий комплекс, розташований у місті Тжчанка, було обладнано автоматичною лінією для цинкування. Завдяки цьому на заводі контролюють усі основні етапи цього процесу, починаючи від попередньої обробки й до занурення у ванну. На кожен етап витрачається мінімум часу. 

Непроста операція! 

Долаючи десятирічний рубіж експлуатації заводу, після обробки тисяч одиниць техніки настав час для технічного обслуговування ванни. Після детального аналізу її стану було вирішено про її заміну на нову, щоб зберегти якість цинкування на рівні стандартів Групи JOSKIN. 

І якщо завдання на перший погляд просте, на практиці для його виконання потрібна була тривала і складна організація і точна робота. Після замовлення і виготовлення ванни довелося вирішувати питання її перевезення, викачування цинку зі старої ванни, спорудження рейкової дороги в цеху, навчати персонал, демонтувати витяжку для випарів і навіть частково демонтувати дах! Через бічну стінку демонтаж старої ванни зробити не вдалося, тому після зняття частини покрівлі крани змогли виконати завдання. Так JOSKIN не зупиняється ні перед чим! 

Виконанню операції сприяла хороша погода, однак на випадок опадів було передбачено запасний план — захист ізоляції печі від вологи. Усього на підготовку витратили 5 робочих днів (із 10 по 15 серпня 2020 року), після чого нову ванну вагою 47 т булу встановлено на своє місце. Перед початком робіт піч розігріли до температури +450 °С і протягом 48 год викачували рідкий цинк зі старої місткості. Через 10 днів після початку робіт нова ванна за традицією отримала ім’я «Антоніна» і була запущена в роботу на 10 найближчих років. Саме так підтверджується девіз Групи: «JOSKIN — якість без компромісів»! 

Довідка 

Промисловий комплекс, розташований в місті Тжчанка, є важливим виробничим підрозділом у головній організації Групи. Він містить 8750 м. цинкувального заводу, який є одним із найсучасніших у Європі (якщо не у світі) і який лежить в основі загальновідомої якості продукції JOSKIN. Також підприємство має кілька зварювальних ліній, напівавтоматичні лінії фарбування, а також складальні ділянки, на яких виготовляють цистерни для суспензій, розкидачі гною, бортові самоскидні причепи, а також причепи для силосу та перевезення худоби.  

Владислав Олійник

журнал The Ukrainian Farmer, жовтень 2020 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі The Ukrainian Farmer та інтернетсторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/ належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону УкраїниПро авторське право та суміжні права”.
Використання
інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ