Техніка

Компанія GRANIT Parts забезпечує аграріїв запчастинами, вузлами й агрегатами для техніки

Удосконалюємо техніку

Удосконалюємо техніку

Компанія GRANIT Parts забезпечує аграріїв запчастинами, вузлами й агрегатами, які безпосередньо впливають на якість і безпеку роботи сільгосптехніки.

Поліпшуємо візуальний контроль 

Уночі або в сутінках, у туман або в дощ якісне освітлення — це не лише краща видимість, а й безпека. 

Компанія GRANIT Parts висуває високі вимоги до якості світлових приладів техніки сільського та лісового господарства. Надійне та якісне освітлення вкрай важливе під час роботи віддалік від доріг із твердим покриттям. Тому GRANIT пропонує широкий асортимент ламп, що мають тривалий строк експлуатації і високу якість за доступною ціною, а також підходять до будь-якої сільгосптехніки й автомобілів. 

Крім ламп й обертових маяків до асортименту входить велика кількість високоякісних робочих фар. Для максимально яскравого освітлення пропонується сертифікований і перевірений незалежною організацією контролю якості світлодіод 7000 у двох версіях: для ближнього (707997000) та дальнього світла (707997001). Нові потужні світлодіодні робочі фари 12 В/24В забезпечують ідеальне освітлення робочої зони навколо трактора й навісного обладнання. 

У кожній фарі встановлено 12 потужних світлодіодів, що забезпечують максимальну освітленість за мінімального енергоспоживання. Порівнюючи з традиційними джерелами світла, фари зі світлодіодами споживають в 11 разів менше енергії. Якщо точніше, світлодіодна фара споживає всього 60 Вт, тоді як звичайна для створення такого самого світлового потоку потребуватиме близько 700 Вт. 

Міцний алюмінієвий корпус з охолоджувальними ребрами й додатковим захистом від корозії забезпечує захист від високих і низьких температур і механічних пошкоджень. Фари оснащено надійним кріпленням, що витримують вібраційні навантаження й дають змогу повертати їх на 360°. До того ж кут нахилу може змінюватися в діапазоні 110°. 

Надійне сховище енергії 

Багато хто вважає, що для сільгосптехніки не потрібні потужні акумулятори. Враховуючи, що переважна більшість машин у зимовий період не експлуатується, відповідно, пусковий струм не є критичним параметром акумуляторів цих машин. З комбайнів і самохідних обприскувачів акумулятори на зиму взагалі знімають і зберігають у теплих вентильованих приміщеннях. Однак деякі трактори, телескопічні навантажувачі й інші машини працюють щоденно. Під час запуску моторів у холодну пору року на їх акумулятори суттєво збільшується навантаження. Влітку на трактори встановлюють багато додаткового електрообладнання — навігаційні системи, польові комп’ютери тощо. Деякі з цих пристроїв споживають енергію навіть у періоди простою, коли двигун вимкнено, що може призвести до розрядження акумулятора й неможливості запуску мотора. В кожному з цих випадків до якості акумуляторів слід підходити виважено, без компромісів. 

В асортименті GRANIT є акумулятори, з якими аграрії можуть почуватися впевнено в будь-яку пору року. Йдеться про моделі Endurance Line, що мають найкращу витривалість серед стартових акумуляторів. Тривалий строк експлуатації досягається низьким рівнем саморозряду. Акумулятори Endurance Line можуть тривалий час зберігатися без підзарядки, що важливо для господарств, де немає можливості забезпечити якісний сервіс техніки. Акумулятори GRANIT Endurance Line не потребують технічного обслуговування протягом усього строку експлуатації, мають відмінні характеристики під час холодного запуску, до того ж GRANIT Parts надає на них власну 3-річну гарантію. 

Компресори преміум-класу 

Підтримання комфортних умов у кабіні будь-якої сільськогосподарської техніки є особливо важливою умовою ефективного виконання технологічних операцій. Якщо оператору буде холодно або спекотно протягом зміни, рано чи пізно він захворіє, і працювати буде нікому. А операторів потрібно берегти і всіма силами заохочувати, бо їх із кожним роком стає дедалі менше. 

Як відомо, за комфорт у кабіні здебільшого відповідає кондиціонер, головною деталлю якого є компресор. Це єдиний рухомий елемент в усій системі, й відповідно, саме він час від часу виходить із ладу. Для заміни GRANIT Parts пропонує власні надійні та довговічні компресори, що відрізняються низьким споживанням енергії. Щоб досягти такого рівня якості, GRANIT ретельно фокусується на підборі внутрішніх компонентів, що в результаті призводить до подовження його строку експлуатації. Наприклад, в електромагнітній муфті збільшили площу поверхонь зчеплення, і таким чином одночасно досягли кількох переваг: зменшили зношення й поліпшили передання енергії. Для клапанів використовують неіржавну сталь, тому строк експлуатації цих деталей суттєво збільшився. Отже, компресор із похилою пластиною працює з меншою кількістю оливи й меншим зношенням. Оскільки муфти мають на 40% більшу площу контакту, це призводить до кращого передання крутного моменту й зменшення зношення, що подовжує строк експлуатації муфти вдвічі проти інших виробників. 

Поліпшити оглядовість камерами 

Під час виконання деяких технологічних операцій або роботи зі знаряддями, що потребують додаткового контролю поза межами поля зору оператора, слід використовувати камери. GRANIT пропонує комплект, до якого входить окремий монітор і кабелі. За потреби до монітора можна приєднати до чотирьох камер одночасно (їх потрібно купувати окремо). Зображення може бути розділене залежно від кількості камер, або може демонструвати тільки «картинку» з однієї камери. Кожна з чотирьох камер може керуватися індивідуально й активуватися кабельною лінією (наприклад, за допомогою стоп-сигналу, ліхтаря заднього ходу й т. д.). Разом із монітором постачаються два комплекти кабелів для під’єднання двох штекерів до чотирьох камер. Ці кабелі також використовують для електроживлення камер. Якщо кількість штатних розеток у кабіні обмежена, монітор можна під’єднати через прикурювач. Камери від GRANIT можна замовити окремо (за кодом 50700305). За потреби також можна замовити й додатковий з’єднувальний кабель (за кодом 50700304). Монітор має розміри 198 . 111,7 мм і працює через інтерфейс Digital TL. З’єднання здійснюється через подвійний 9-контактний роз’єм S-Video. Вимоги до живлення досить скромні — в роботі монітор споживає всього 7 Вт. Вмикати до мережі 12 і 24 В. 

Владислав Олійник

журнал The Ukrainian Farmer, травень 2020 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі The Ukrainian Farmer та інтернетсторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/ належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону УкраїниПро авторське право та суміжні права”.
Використання
інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

Інші статті в цьому журналі
The Ukrainian Farmer
The Ukrainian Farmer
The Ukrainian Farmer
5
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ