Тваринництво

Інновації у ветеринарії

Інновації у ветеринарії

Одним із найважливіших завдань ветеринарії сьогодні є впровадження інноваційних дієвих рішень і сучасних підходів до вакцинопрофілактики.  

Усе більшу роль у процесі вакцинації відіграють комп’ютеризація та діджиталізація, завдяки яким зростає точність, можлива 100% простежуваність і відтворюваність результатів. Компанія «Хіпра» прагне бути взірцем у сфері профілактики захворювань тварин, її зусилля зосереджено саме на запобігання інфекції й превентивних заходах боротьби за допомогою новітніх унікальних продуктів і високотехнологічного обладнання. 

Комбінація превентивних заходів — це світ, у якому вакцини слугують не лише для профілактики, а й надають корисну інформацію, а обладнання для вакцинації не тільки відповідає за процес імунізації — відстежує та передає цю інформацію, тим самим створюючи більш інформативну цінність процесу. Цей світ інформаційних технологій тепер можливий за допомогою концепції від «Хіпра», що має назву SMART VACCINATION або «розумна вакцинація». У розрізі цього напряму 4 липня 2019 року в м. Барселоні відбулася презентація унікальної вакцини Евант® від кокцидіозу курчат-бройлерів, що відповідає концепції «розумна вакцинація» й включає наявність RFID-чіпу для зчитування, високоточний пристрій для вакцинації та програмне забезпечення Хіпралінк. 

У заході взяли участь понад 150 ветеринарних спеціалістів із різних країн Європи, Америки й Азії, які ознайомилися з основними унікальними особливостями представленого продукту. Значну активність і зацікавленість тематикою продемонструвала дружня група ветеринарних лікарів із найбільших птахофабрик України, Білорусі та Росії, яких було запрошено на цю грандіозну подію. Вітчизняним спеціалістам вдалося першими оцінити всі переваги нової вакцини. 

До складу Евант® входить інноваційний елемент Хіпрамун® Т, що являє специфічний ад’ювант для бурстування Т-клітинного імунітету — необхідного для захисту від еймерій. Крім того, у вакцину входять п’ять атенуйованих видів еймерій, актуальних для курчат-бройлерів: E. acervulina, E. tentella, E. maxima, E. mitis та E. praecox. У польових дослідженнях було показано, що вакцина Евант® забезпечує ефективний захист не лише від клінічної форми кокцидіозу, а й знижує вірогідність появи некротичних ентеритів, а також субклінічних проявів захворювання, що особливо важливо для бройлерного виробництва. Застосування такої вакцини є головним кроком до виробництва бройлерів без антибіотиків і коцидіоститиків, що наразі в тренді та безперечно турбує сучасного споживача. Крім того, застосування Евант® призводить до підвищення чутливості польових штамів еймерій до кокцидіостатиків, таким чином поліпшує процес контролю цього захворювання за циркуляції та значного тиску резистентних ізолятів патогену в господарстві. 

Вакцинування цим препаратом можливе відразу в інкубаторі шляхом великокрапельного спрею, що полегшує процес вакцинації та зменшує кількість маніпуляцій на птахофабриці. Для цього компанія розробила й запатентувала пристрій Хіпраспрей®, який дає можливість встановити зв’язок між інкубатором і птахофабрикою — процес вакцинації простежується, а інформація передається за допомогою програми Хіпралінк® 2.0. Це повністю оновлена платформа, що містить нові функції як для інкубаторів, так і для замовників вакцинованих курчат, а також аналізує процес вакцинації відповідно до єдиного протоколу в реальному часі. 

Таким чином, «Хіпра» й далі розвиває напрям діяльності у галузі птахівництва й закріплює свої позиції як взірець у профілактиці здоров’я тварин. 

Олексій Нечипуренко, Ольга Іващенко, спеціалісти з технічної підтримки Laboratorios HIPRA, S.A.  

журнал «Наше Птахівництво», вересень 2019 року

Усі авторські права на інформацію, розміщену у журналі “Наше птахівництво” та інтернет-сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/,  належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій згідно із Законом України «Про авторське право та суміжні права».
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 

Інші статті в цьому журналі
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
5
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ