Розпочалася робота українсько-європейського проєкту в сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин
Відбулося перше засідання наглядової ради проєкту ЄС «Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні».
У заході взяли участь керівництво Держпродспоживслужби, керівник проєкту Вікторс Ґрапманіс, національний координатор проєкту Віталій Башинський, головний експерт проєкту з ветеринарії та безпечності харчових продуктів Тоні Віл.
Вони розглянули звіт про підготовчий період проєкту й обговорили подальші кроки його впровадження, повідомили у Держпродспоживслужбі.
Проєкт започатковується для підвищення функціональності послуг у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин, а також системи контролю й інфраструктури України. Це здійснюватиметься через поступове приведення вітчизняного законодавства у відповідність до європейських та інших міжнародних стандартів, забезпечення гарантій в частині здоров’я тварин та впровадження комплексної державної програми профілактики деяких інфекційних хвороб та зоонозів.
Діяльність проєкту тісно пов’язана із зобов’язаннями України в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, зокрема в частині наближення законодавства у сфері санітарних і фітосанітарних заходів.
«Окрім посилення законодавчої бази, перед нами стоять завдання, пов’язані з навчанням спеціалістів, забезпеченням своєчасної поінформованості споживачів та зацікавлених стейкхолдерів у функціонуванні нової Держпродспоживслужби і підвищення рівня відповідальності влади, бізнесу та громадськості», – зазначила т. в. о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко.
Додати коментар