Тваринництво
Головне:
Тваринництво

За напруженої роботи інкубаторію рівень мікроорганізмів зростає вдвічі-втричі

За напруженої роботи інкубаторію рівень мікроорганізмів зростає вдвічі-втричі

Протягом усього періоду інкубації динаміка мікробіологічної контамінації приміщень та обладнання інкубаторію зазнає значних змін. Так, на 10-16-ту добу інкубації кількість мікроорганізмів-контамінантів у повітряному просторі інкубаторію збільшується на 45-60%.

Про це пише журнал «Наше птахівництво».

Особливо високий рівень бактеріального забруднення спостерігається за порушення вимог біобезпеки й одночасної інкубації в одній залі яєць курей та водоплавної птиці.

До того ж робота інкубаторію у напруженому режимі підвищує рівень мікроорганізмів удвічі-втричі. При цьому накопичується грампозитивна кокова мікрофлора, а потім грамнегативна, особливо у вивідній залі.

Навіть попри правильну дезінфекцію інкубаційного яйця перед початком інкубації, частина мікроорганізмів все ж таки залишається живою в інкубаційній шафі. Тому на неблагополучних підприємствах інфікований молодняк з’являється вже на виводі. А далі мікроорганізми з молодняком і тарою потрапляють до пташника, а з повітрям, що видаляється з інкубаторію, – у зовнішнє середовище.

Як повідомлялося, «Агідель» побудує на Волині сучасний інкубатор.

Журнали