Тваринництво
Головне:
Під час карантину важливо зберегти логістичні потоки для забезпечення аграріїв насінням, - думка За два місяці Україна закупила за кордоном 6 тис. тонн сиру У Канаді послугами агроавіації користується кожен четвертий-п’ятий фермер У групі компаній «Олстас» знайшли спосіб уникнути промивання ґрунтових гербіцидів Зорянський елеватор на Рівненщині завершує відвантаження зерна Компанія FMC розпочала реєстрацію препаратів для захисту томатів від південноамериканської томатної молі Вітчизняні борошномели закликають владу тимчасово обмежити експорт зерна, аби запобігти здорожчанню хліба АМКУ призупинив впровадження «Укрзалізницею» нового договору про надання послуг На термінал Neptune зайшов під завантаження найбільший балкер Про нові органічні малинники площею 40–50 га на кілька років можна забути, – експерт
Тваринництво

Як уникнути помилок у годівлі бройлерів, яких вирощують без антибіотиків

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Поширеною помилкою при плануванні впровадження програм годівлі птиці за вирощування без антибіотиків (ABF) є зосередження лише на боротьбі з кишковими інфекціями. Основна увага найчастіше приділяється кокцидіям або специфічним ентеробактеріям, таким як Clostridium perfringens, E. Coli або Salmonella spp.

Однак насправді це наслідки, а не причини проблеми. Справжня проблема – це надлишок поживних речовин у задніх відділах кишківника, що спричиняє розмноження в них цих мікробів унаслідок порушення рівноваги мікробіоти кишківника-господаря.

Надлишок поживних речовин у задніх відділах кишківника може бути наслідком або завищених рівнів поживних речовин у раціоні, або проблем із травленням у птиці. Перетравлення поживних речовин корму погіршують також наявність у кормах антипоживних речовин.

Тому оптимізація рецептур комбікормів задля підвищення засвоюваності поживних речовин є ключовим питанням для загального здоров’я бройлерів.

На споживання корму та перистальтику кишківника також негативно впливає стрес птиці через спеку, холод, дуже сухе або дуже вологе повітря в пташнику.

Програми освітлення теж можуть впливати на споживання корму та процес травлення. Інтенсивність світла нижча від 10 лк і 4-6 годин повної темряви в день поліпшують засвоюваність корму.

Важливе значення для поліпшення засвоюваності поживних речовин має достатнє споживання води птицею. Температура води 16-25 °C є ідеальною для підтримання активності більшості ферментів.

Показник буферної місткості кормів почали брати до уваги під час складання рецептур кормів недавно. Він характеризує їхню здатність до зв’язування кислот. Зниження буферної місткості сприяє глибшому проникненню кислот у корм у шлунково-кишковому тракті птиці, поліпшенню його перетравлення, дієвішому бар’єру проти шкідливої мікрофлори. Значення pH корму має біти між 5 і 7.

Як повідомлялося, МХП почав використовувати на курятині власне маркування «Без антибіотиків.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!