Власне виробництво кормів – краща альтернатива скороченню поголів’я
Виготовлення комбікорму безпосередньо на агропідприємстві веде до незалежності господарства й підвищення ефективності його роботи. Такої думки дотримуються у компанії «Сій добро».
Наявність власного виробництва кормів вирішує одразу низку ключових питань: убезпечує підприємство від перебоїв у постачаннях комбікормів в осінньо-весняний і зимовий періоди, здешевлює собівартість виробленої продукції тваринництва, дозволяє створювати продукт із доданою вартістю та підвищує конкурентоспроможність фермерського господарства, гарантує незалежність підприємства.
Самостійне приготування комбікорму дозволяє контролювати процес і масштаби виготовлення продукції, використовувати тільки перевірені інгредієнти й дотримуватися точної рецептури раціону, отримувати готовий продукт стабільно високої якості, мати завжди свіжий корм.
До того ж своє підприємство гнучкіше, як порівняти з великими комбікормовими заводами: за потреби можна швидко відкоригувати раціон, додавши вітаміни в потрібних пропорціях чи медикаменти; випускати поживні суміші унікального складу.
Усі ці чинники впливають на ефективність і прибуток підприємств. Адже годівля збалансованими високоякісними кормами в поєднанні з відповідними зоотехнічними методиками дозволяє керувати здоров’ям стада, поліпшити відтворювальну функцію тварин, досягти й підтримувати максимальну продуктивність поголів’я, підвищити якість кінцевого продукту, поліпшити виробничо-економічні показники.
За жорсткої конкуренції рентабельними будуть ті підприємства, що вироблятимуть відмінний корм, переконані в компанії «Сій добро».
Як повідомлялося, кормовиробникам пропонують збільшити використання ріпаку.