Тваринництво

Lactalis Ingredients розробив термостійке сухе молоко для виробництва згущеного молока

Lactalis Ingredients почав випускати термостабільне сухе молоко для виробництва згущеного та концентрованого молока.

Про це повідомили у компанії.

Новий продукт отримують шляхом сушіння свіжого пастеризованого знежиреного молока, що піддається специфічному термічному обробленню. Мета цього термічного оброблення – денатурація білка для отримання термостійкого порошку та запобігання згортання білка під час виробництва згущеного молока.

За прогнозами міжнародних аналітиків, у період з 2019 по 2024 рік середньорічне споживання згущеного і концентрованого молока зростатиме на 2% на рік. Це зростання забезпечують країни Латинської Америки, Близького Сходу, меншою мірою – азійські країни.

Використання свіжого молока-сировини в цих регіонах не завжди можливе через низькі обсяги збирання молока. Тому деякі переробники змушені використовувати сухе молоко.


Сухе знежирене молоко вироблятиметься на заводі Lactalis Ingredients у Равенсбурзі (Німеччина). У нього гарна розчинність, а також збережено молочний смак.

Як повідомлялося, Ічнянський молочно-консервний комбінат першим в Україні почав випускати незбиране концентроване молоко.