Тваринництво

Екструдування поліпшує поживність корму для птиці

Екструдування поліпшує поживність корму для птиці

В екструдованих кормах для птиці значно менший вміст антипоживних речовин. Під час екструдування відбувається стерилізація корму, тим самим поліпшується його санітарний статус.

Крім того, збільшується перетравлюваність і засвоєння птицею поживних речовин корму, поліпшуються його смакові якості.

Водночас негативний ефект від екструдування полягає в деякій деструкції вітамінів, жирів й амінокислот. До мінусів також можна віднести і значні витрати на цей процес оброблення кормів: 300-500 грн/тонна.

Тому багато фахівців уважають економічно доцільним застосовувати метод екструзії у виготовленні кормів для птиці головним чином для оброблення кормової сировини (соя й інші бобові, ріпак) для інактивації антипоживних речовин й отримання повножирових екструдованих продуктів, а також для знезараження кормів із високим бактеріальним і грибним обсіменінням.

Перевагою повножирових продуктів є добра збереженість основних біологічно активних речовин, висока протеїнова й енергетична поживність. Це дає змогу використовувати їх для балансування за цими показниками комбікормів для птиці.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!