Тваринництво

Цього року виробництво яловичини та курятини скоротиться, а свинини зросте, – USDA

У 2021 році USDA очікує змішану картину виробництва м’яса у світі. Про це йдеться в їхньому останньому прогнозі, пише euromeatnews.

Згідно зі звітом USDA, цього року виробництво свинини зросте на 2% і досягне 103,8 млн тонн – головним чином через відновлення китайського свинарського сектору після АЧС. Високі ціни продовжують стимулювати виробників збільшувати поголів’я тварин, що привело до перегляду прогнозу виробництва в Китаї на 5%.

Однак очікується, що китайське виробництво все одно буде нижче рівня до АЧС, оскільки існують проблеми зі зростанням витрат і менеджментом тварин.

Зростання виробництва свинини в Китаї з лишком компенсує різке падіння на Філіппінах, де АЧС шириться ключовими регіонами.

Світовий експорт свинини в 2021 році переглядається майже на 3% – до 11,1 млн тонн. Імпорт із Китаю буде нижче, але, як очікується, залишиться на високому рівні проти показників до АЧС. Для американських виробників свинини одним із розчарувань буде мексиканський ринок, де слабка валюта і економіка призводять до зниження очікувань.

Світове виробництво яловичини знизиться до 61,2 млн тонн, переважно за рахунок скорочення в Китаї та США. В Китаї прогнозується скорочення на 3%, ніж торік.

Світовий експорт яловичини в 2021 році залишиться незмінним – 10,8 млн тонн. Попит із боку Азії залишається високим, і USDA не змінив прогноз пропозицій для більшості великих експортерів.

Світове виробництво курятини в 2021 році переглянуто у бік зниження на 1% – до 101,8 млн тонн – через різкий спад у ЄС і Китаї. ЄС бореться з поширенням грипу птиці у низці країн-учасниць, падінням внутрішнього попиту і зростанням цін на зерно.

Попит на куряче м’ясо в Китаї продовжує зростати, але повільніше – мірою відновлення поголів’я свиней, а разом із ним і виробництва свинини. В результаті скоротиться експорт курятини з ЄС, Таїланду та Бразилії, а з США зросте.

Як повідомлялося, світову птахівничу галузь чекає складний рік.