Овочі-Ягоди-Сад

Довше зберігати капусту кольрабі допомагають поліетилен і пісок

Довше зберігати капусту кольрабі допомагають поліетилен і пісок

Капуста кольрабі має добру транспортабельність, однак її лежкість – посередня через швидке в’янення.

Стеблеплоди, призначені для тривалого зберігання, збирають пізно, але до ушкодження приморозками. Зовнішню кочеригу залишають довжиною 1-2 см, верхівкові листки вкорочують або залишають. Великі бічні листки обламують або відривають.

Оптимальна температура зберігання стеблеплодів становить 0-1 °С, вологість повітря – 90-95%.

У сховищах стеблеплоди зберігають насипом заввишки 70-80 см у засіках або в тарі ємністю до 20 кг. За таких умов кольрабі можна зберігати 60-90 діб.

Подовжити термін зберігання капусти кольрабі до 4-5 місяців у тарі можна, застосувавши поліетиленові вкладні, які виготовляють із поліетиленової плівки товщиною 60-80 мкм за розмірами тари. Після укладання стеблеплодів їх накривають плівкою такої ж товщини.

Обов’язковою умовою за цього способу зберігання є попереднє охолодження продукції перед закладанням до температури 3-4 °С. Після укладання стеблеплодів температуру швидко знижують до оптимальних значень для зберігання.

Капуста кольрабі довше зберігається в штабелях із перешаруванням піском.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!