Довше зберігати капусту кольрабі допомагають поліетилен і пісок
Капуста кольрабі має добру транспортабельність, однак її лежкість – посередня через швидке в’янення.
Стеблеплоди, призначені для тривалого зберігання, збирають пізно, але до ушкодження приморозками. Зовнішню кочеригу залишають довжиною 1-2 см, верхівкові листки вкорочують або залишають. Великі бічні листки обламують або відривають.
Оптимальна температура зберігання стеблеплодів становить 0-1 °С, вологість повітря – 90-95%.
У сховищах стеблеплоди зберігають насипом заввишки 70-80 см у засіках або в тарі ємністю до 20 кг. За таких умов кольрабі можна зберігати 60-90 діб.
Подовжити термін зберігання капусти кольрабі до 4-5 місяців у тарі можна, застосувавши поліетиленові вкладні, які виготовляють із поліетиленової плівки товщиною 60-80 мкм за розмірами тари. Після укладання стеблеплодів їх накривають плівкою такої ж товщини.
Обов’язковою умовою за цього способу зберігання є попереднє охолодження продукції перед закладанням до температури 3-4 °С. Після укладання стеблеплодів температуру швидко знижують до оптимальних значень для зберігання.
Капуста кольрабі довше зберігається в штабелях із перешаруванням піском.
Додати коментар