Овочі-Ягоди-Сад

Ад’юванти – нові можливості для пестицидів!

Ад’юванти – нові можливості для пестицидів!

Усі сучасні господарства намагаються використовувати інтенсивні технології, щоб максимізувати корисну віддачу від кожного гектара землі. І далеко не останню роль у цьому процесі відіграє підбір пестицидів, вчасне та правильне їх застосування. Окрім пестицидів популярним у всьому світі є використання ад’ювантів – спеціальних допоміжних речовин, що дозволяють краще розкрити потенціал засобів захисту рослин залежно від умов застосування. Ад’юванти – це загальна назва групи, яка включає в себе великий спектр речовин із різноманітними корисними властивостями. Це прилипачі, препарати-розповсюджувачі, що змінюють поверхневий натяг, стабілізатори жорсткості води та рН і багато інших. Ад’юванти виконують різні, інколи навіть протилежні функції. Вони зазвичай є вузькоспеціалізованими, спрямованими на виконання конкретних завдань та створені для професійного землеробства.

 

ТОВ «Самміт-Агро Юкрейн», чітко розуміючи особливості ад’ювантів, приділяє цьому напрямку велику увагу, адже застосування таких продуктів – це доступний спосіб збільшення ефективності роботи засобів захисту рослин. Тож компанія постійно проводить пошук та підбирає для українського ринку найкращі продукти, які успішно використовуються в країнах Європи. На сьогоднішній день в портфоліо компанії є чотири спеціальних ад’юванти, які вже стали поширеними не лише на польових культурах, а й в садівництві та при вирощуванні овочів.

 

 

Роубек®, КЕ – спеціальний ад’ювант, призначений для застосування із ґрунтовими гербіцидами. Роубек® розроблений у Великобританії у відповідь на введення в Євросоюзі більш жорстких токсикологічних вимог до гербіцидів, результатом чого стала заборона багатьох діючих речовин або обмеження їх кількості, що дозволена до застосування на 1 га. Однак після таких обмежень та зменшення норм застосування ці препарати вже не показували достатньої гербіцидної активності, до якої звикли фермери. Тому, в результаті наукових пошуків, був розроблений спеціальний ад’ювант Роубек®, основним завданням якого є посилення дії ґрунтових гербіцидів. Крім того, як показав досвід застосування, цей препарат має ще цілий ряд позитивних якостей.

 

До основних переваг Роубек® належать:

 

• забезпечення максимальної ефективності ґрунтових гербіцидів за несприятливих погодних умов;

• посилення дії та подовження захисного періоду гербіцидів;

• зменшення фітотоксичності препаратів на культуру;

• покращення рівномірності покриття оброблюваної поверхні;

• зменшення кількості дрібних крапель та їх знесення.

 

Дуже важливою рисою цього препарату є протидія фітотоксичності гербіцидів. Ад’ювант Роубек® покращує адсорбцію гербіцидів з глинистою фракцією ґрунту, закріплює їх у верхньому шарі та не дозволяє переміщуватись у нижні горизонти під дією опадів. Адже усім відомо, що внаслідок випадання сильних опадів ґрунтові гербіциди знижують свою ефективність та можуть викликати фітотоксичність на культурі.

 

Роубек® може бути застосований на всіх овочевих культурах в суміші із ґрунтовими гербіцидами з нормою використання 0,2–0,4 л/га.

 

Скаба®, КЕ – спеціальний ад’ювант, що належить до групи так званих «розповсюджувачів». Препарат значно знижує поверхневий натяг робочого розчину, дозволяючи рідині більш рівномірно та швидко розповсюджуватися у місця, ускладнені для зволоження (пазухи листків, поверхні рослин, вкриті восковим нальотом, чи густо опушені поверхні молодих листків та плодів). У той же час на рівні із сильним розповсюдженням препарат має властивості прилипача – запобігає стіканню робочого розчину. На відміну від інших ад’ювантів такого класу Скаба® дуже м’який у застосуванні, не завдає опіків та не пошкоджує кутикули молодих рослин. Характерною особливістю робочих розчинів із використанням препарату Скаба® є уповільнене випаровування, завдяки чому значно покращується робота системних фунгіцидів та інсектицидів. Скаба® – незамінний продукт при вирощуванні капусти, цибулі та томатів, що допомагає посилити роботу препаратів у боротьбі з попелицями, трипсами та кліщами, а також слугує для підсилення дії фунгіцидів. Норма застосування препарату розраховується по концентрації робочого розчину (0,05–0,1%) і в середньому становить 0,1 л/га.

 

Вайс®, КЕ – спеціальний прилипач, що призначений для підсилення стійкості пестицидів до змивання опадами. Препарат початково був розроблений для застосування в суміші із контактними фунгіцидами на картоплі, яка вирощується на дощуванні, але згодом він показав свої позитивні якості і на інших культурах. На сьогодні Вайс® широко використовується на різних культурах, які вирощуються на дощуванні, а також у разі загрози сильних і затяжних дощів. Завдяки хімічним особливостям препаративної форми Вайс® поліпшує прилипання робочого розчину до поверхні рослин, що сприяє прискореному та більш повному проникненню діючих речовин та забезпечує стійкість до змивання. Препарат не проявляє фітотоксичності, немає обмежень при змішуванні із різними пестицидами. Найкращі результати цей ад’ювант показує при застосуванні із контактними фунгіцидами та інсектицидами на плодових та овочевих культурах. Норма застосування препарату розраховується по концентрації робочого розчину (0,1–0,15%) і в середньому становить 0,2 л/га.

 

Олемікс® 84, КЕ – прилипач на основі мінеральної олії та комплексу поверхнево активних речовин, що призначений для застосування в суміші із гербіцидами, фунгіцидами та інсектицидами. Препарат сприяє рівномірному покриттю поверхні листя та підсилює проникну здатність препаратів на рослинах із восковим нальотом. Олемікс® є ідеальним ад’ювантом для діючих речовин, добре розчинних в оліях (препарати на основі олійних дисперсій), та для застосування в суміші із грамініцидами (наприклад, Тарга® Супер, КЕ). Олемікс® підсилює дію препаратів і в той же час залишається абсолютно безпечним для ніжних овочевих рослин. Норма застосування препарату 0,8–1,0 л/га.

 

Правильний вибір ад’ювантів дозволить досягти максимальної ефективності, незважаючи на негативні зовнішні чинники, та допоможе розкрити весь потенціал засобів захисту рослин.

 

 

За більш детальною інформацією звертайтесь до спеціалістів ТОВ «Самміт-Агро Юкрейн»

за тел. (044) 494-37-04

www.summit-agro.com.ua

 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ