Агромаркет

Інтеграція агрохолдингів стала знаковою подією для «Контінентал Фармерз Груп»

Унікальний проєкт

Унікальний проєкт

Успішна інтеграція двох агрохолдингів зі спільним міжнародним інвестором SALIC стала знаковою подією для «Контінентал Фармерз Груп» та українського сільського господарства загалом.  

Знаковим став 2019-й для «Контінентал Фармерз Груп», котра того року після злиття двох бізнесів — «МРІЇ» та CFG — почала працювати в об’єднаному форматі як єдина компанія, обробляючи майже 200 тис. гектарів на Західній Україні. Успішна інтеграція двох агрохолдингів зі спільним міжнародним інвестором SALIC стала унікальним проєктом у вітчизняному сільському господарстві, логічно завершивши безпрецедентний кейс реструктуризації історичного боргу «МРІЇ» обсягом понад 3 млрд доларів.  

Нагадаємо, що після дефолту 2014 року Агрохолдинг «МРІЯ» перейшов у власність своїх кредиторів — міжнародних та українських банків і фінансових корпорацій. Антикризовий менеджмент компанії зумів зберегти виробництво, втримати та оптимізувати земельний банк, провівши масштабний аудит, та протягом майже чотирьох років вів перемовини з кредиторами на предмет реструктуризації свого історичного боргу, залишеного внаслідок діяльності попередніх власників компанії — сім’ї Гут. Наприкінці 2018 року «МРІЯ» заявила про завершення реструктуризації та скорочення загального боргового навантаження до 1,1 млрд доларів, що дало зелене світло для залучення потужного міжнародного інвестора компанії SALIC. На той час, у 2018-му, SALIC уже мав в Україні сільськогосподарський бізнес — агрофірму CFG (Continental Farmers Group), тому прийняв рішення про об’єднання двох компаній в єдиний бізнес. Про остаточне злиття оголосили вже в 2019 році. 

Акцентуючи на об’єднанні двох рівноцінних бізнесів, оновлена компанія отримала також і оновлену айдентику. Логотип «Контіненталу» витриманий у корпоративних кольорах та стилістиці колишньої «МРІЇ». А нову назву затвердили, відштовхуючись від бренду Continental Farmers Group, змістивши наголос на те, що «Контінентал» — українська компанія з міжнародним капіталом. 

Шлях до успіху «Контінентал Фармерз Груп» був непростим і сповненим викликів, але за відносно короткий період компанії вдалося об’єднати навколо спільної мети професійну команду на чолі з генеральним директором Георгом фон Нолкеном. З його слів, досягнути цього вдалось завдяки тому, що обидві компанії — і «МРІЯ», і CFG — хоч і мали різний досвід та дещо відмінні підходи у виробництві, втім, керувалися і продовжують керуватися у своїй діяльності спільними цінностями. Одним із викликів для об’єднаної компанії була повна інтеграція на рівні процесів та систем, що була вимогою інвестора SALIC, аби дозволити компаніям стати справді одним цілим, оновити та вдосконалити процеси і методи роботи для вже єдиної структури. 

Першими кроками об’єднаної компанії стало суттєве оновлення технічного парку. «Контінентал» протягом 2019 року інвестував у цей напрям понад 50 млн доларів, закупивши нові комбайни, трактори, причіпну та іншу сільгоспі спецтехніку. Такі серйозні інвестиції зобов’язані посприяти ефективному зростанню виробничих показників у довгостроковій перспективі. 

Наприкінці року SALIC і «Контінентал Фармерз Груп» за підтримки Ради Саудівських Торгово-промислових палат провели масштабний II Саудівсько-Український аграрний бізнес-інвестиційний форум, метою якого було поглиблення економічної співпраці між Саудівською Аравією та Україною з акцентом на сільське господарство та агробізнес в Україні, участь у якому взяли високопоставлені гості з обох країн. 

Об’єднана Компанія «Контінентал Фармерз Груп» продовжила реалізацію активної соціальної політики на території своєї присутності, підтримуючи ініціативи місцевих громад у сферах освіти, медицини, спорту, культури, інфраструктури, благоустрою та сприяючи розвитку кооперативного руху. Таким чином, компанія та її інвестор підтримують високі стандарти відповідального бізнесу в Україні, орієнтуючись на розвиток довгострокової та стійкої сільськогосподарської діяльності, підтримку українських місцевих громад та сприяння економічному зростанню в Україні. 

газета “АгроМаркет”, січень 2020 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у газеті “АгроМаркет” та інтернет-сторінці газети за адресою https://agrotimes.ua/ належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ