Техніка

Найменший телескопічний навантажувач Weidemann T4512 ефективно працює і на вулиці і в корівнику

Компактний і зручний

Компактний і зручний

Найменший телескопічний навантажувач T4512 компанії Weidemann здатен однаково ефективно працювати і на вулиці, і в корівнику.

Коли постає питання придбання телескопічного навантажувача для невеликих господарств, насамперед власник ставить собі запитання — чи зможе ця машина працювати в наших умовах? 

Зазвичай невеликі господарства використовують старі приміщення з вузькими та низькими проїздами, крізь які більшість сучасної техніки фізично проїхати не може. Саме для таких умов компанія Weidemann розробила найменшу у своєму модельному ряді модель телескопічного навантажувача T4512. 

У цій машині поєднано унікальне обладнання для телескопічної стріли, компактна конструкція та потужність двигуна. Все це робить навантажувач Weidemann T4512 хорошим рішенням для сільськогосподарських підприємств, що працюють зі старими або вузькими будівлями. Завдяки компактним розмірам (ширина й висота машини не перевищують 2 м) досягається надзвичайна маневровість. Навантажувач може виконувати різні завдання саме там, де великі колісні та телескопічні моделі не пройдуть. Це надважливо під час роботи зтюками або рулонами соломи чи кормових трав. Як зазначає Деніс Пронін, менеджер із розвитку ринків Східної Європи компанії Weidemann, модель T4512 вже успішно застосовується у тваринницьких фермах, в овочівництві та картоплярстві, на птахівницьких підприємствах і у теплицях. 

Великою перевагою машини є інтуїтивно зрозуміле керування й хороший круговий огляд, завдяки чому оператор може швидко розібратись з органами керування й почати працювати. Завдяки невисокій конструкції ввійти в кабіну машини можна за один крок. Стернова колонка регулюється, що дозволяє легко сісти на робоче місце й встановлювати кермо в зручне положення. На важелі третього контуру керування встановлено одинарний фіксатор, що забезпечує зручність експлуатації навісних знарядь із гідравлічним приводом. 

Дизельний двигун Yanmar із турбонаддувом потужністю 40 к. с. відрізняється надійною й простою конструкцією. До того ж ці двигуни мають низькі показники витрати пального. Рівень токсичності відпрацьованих газів Stage III A дозволяє певний час працювати всередині приміщень. Незважаючи на свої скромні габарити, висота, на яку стріла підіймає вантаж, становить 4,5 м. Корисне навантаження сягає 1,2 т, чого достатньо для виконання переважної більшості повсякденних завдань будь-якого господарства. 

Велике тягове зусилля досягається завдяки колісним планетарним редукторам. Вони збільшують крутний момент і тягове зусилля. Завдяки оптимальному співвідношенню тягового зусилля й потужності машини забезпечується гнучкість в роботі й економія пального. Для покращення ходових характеристик на бездоріжжі або в складних умовах передбачено повне блокування диференціала. 

У машинах Weidemann гідростатичний повний привід комбінується з гальмівною педаллю. Це дозволяє «поштовховим рухом» переміщатися в уповільненому режимі до повної зупинки. Частковим натисканням гальмівної поштовхової педалі на повних обертах двигуна можна переміщати машину з точністю до міліметра на сповільненій передачі й одночасно швидко підіймати вантаж. Потім за повного натискання педалі машина зупиняється. Перевага гальмівної поштовхової педалі полягає в оптимальному розподілі потужності двигуна між двома функціями — рухом і підійманням. 

Широкі можливості застосування 

Невеликий телескопічний навантажувач оснащено єврокареткою, з якою можна агрегатувати навісні знаряддя як компанії Weidemann, так й інших виробників. Машина серійно постачається з двома навісними знаряддями: стандартним ковшем об’ємом 1 м. і вилковим захватом. Компактний навантажувач T4512 бере участь практично в усіх виробничих процесах ферм ВРХ. Він може працювати в корівниках безприв’язного та прив’язного утримання, а також на пасовищах. У пташниках також знайдеться багато завдань для цього навантажувача. 

Завдяки повному приводу машина легко переміщується по будь-яких покриттях. Стійкість забезпечує низький центр ваги. Модель T4512 оснащується широкими шинами EM ET-40, однак за бажанням покупця можна встановити інші, що краще підходять для конкретних умов роботи. 

Система vls (Vertical Lift System) забезпечує плавний режим роботи, і завдяки частково автоматизованому телескопічному руху підходить для роботи в складних умовах. Практично вертикальний рух підіймання й опускання підвищує стійкість машини. 

Телескопічна стріла має міцну та стабільну конструкцію й розташована в центрі машини — через це відбувається тільки незначний перекіс рами. Рухомі частини в робочому циліндрі телескопічної стріли не потребують обслуговування. Всі основні гідравлічні лінії захищено від зовнішнього впливу. 

Опційно телескопічні навантажувачі Weidemann можуть оснащуватися заднім ВВП і триточковою навіскою. Разом із задніми гідровиходами ці опції дозволяють використовувати додаткове навісне обладнання, що робить машину ще більш універсальною. 

Через те, що навантажувач T4512 може рухатися з максимальною швидкість тільки 28 км/год, на віддалені об’єкти він їхатиме довго. Проте навантажувач разом із навісним обладнанням можна перевозити на звичайному 3,5-тонному причепі, і таким чином економити час. 

У виборі та плануванні конфігурації оптимальної машини можна скористатися допомогою спеціалістів компанії Weidemann, а також її партнерів у вашому регіоні. З детальною інформацією про машини компанії Weidemann, а також зі звітами з експлуатації всіх серій можна ознайомитися на сайті www.weidemann.de/ru/  

Владислав Олійник

журнал The Ukrainian Farmer, серпень 2020 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі The Ukrainian Farmer та інтернетсторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/ належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону УкраїниПро авторське право та суміжні права”.
Використання
інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

Інші статті в цьому журналі
The Ukrainian Farmer
The Ukrainian Farmer
The Ukrainian Farmer
8
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ