Техніка

Телескопічні та фронтальні навантажувачі Weidemann полегшують виконання повсякденних робіт

На службі аграрія

На службі аграрія

Телескопічні та фронтальні навантажувачі Weidemann із шарнірно з’єднаною рамою підвищують продуктивність і полегшують виконання повсякденних робіт.

Постійне зростання навантаження вимагає високої функціональності техніки й комфорту в роботі, тому сільськогосподарським підприємствам важливо мати сильних помічників. Потужні й водночас маневрові фронтальні й телескопічні навантажувачі Weidemann допомагають виконувати повсякденну роботу завдяки своїй високій продуктивності, багатофункціональності, універсальності та довговічності. 

Ефективні універсали 

Однією машиною можна працювати протягом усього робочого дня: заповнювати кормозмішувачі вранці й увечері, штабелювати або завантажувати насипні матеріали вдень, укладати й транспортувати тюки соломи у вечірній час. Ці та багато інших завдань можуть бути швидко вирішені за допомогою фронтальних і телескопічних навантажувачів Weidemann із шарнірно з’єднаною рамою. Саме на великих підприємствах міцні й потужні машини добре себе зарекомендували. 

Компактніше не буває 

Навантажувачі Weidemann із шарнірно з’єднаною рамою доступні зі звичайною вантажною або телескопічною стрілою на вибір. Вони мають широку функціональність, комфортні в роботі й відповідають високим стандартам безпеки. Екологічний двигун виготовлено відповідно до найсучасніших норм токсичності відпрацьованих газів. У разі коли потрібно досягти більшої висоти підіймання, використовується колісний навантажувач, оснащений телескопічною стрілою. Тож велика висота перевантаження не становитиме клопоту. 

Основа конструкції машин Weidemann — маятниковий шарнір. Усі чотири колеса постійно контактують із поверхнею, машини стійкі й дуже маневрові: під час виконання робіт у тваринницьких приміщеннях і на складах звичайні й телескопічні навантажувачі вражають своїм малим радіусом розвороту. Так, незважаючи на великі розміри, машини 90-ї серії мають кут повороту 40°, зовнішній радіус розвороту — 4,99 м, а внутрішній радіус — 2,45 м. За максимального кута повороту коліс передній і задній мости машини стикаються. У навантажувачах Weidemann ця зона особливо надійно захищена обмежувачем із високоякісної сталі, що перешкоджає появі деформацій і корозії. 

Багатофункціональна техніка 

Щоб постійно демонструвати високий рівень функціональності, машини Weidemann оснащено ефективною гідравлічною системою швидкої зміни навісного обладнання. Унаслідок застосування гідравлічних швидкозмінних плит Weidemann робочі органи, такі як ковші й вилкові захвати для піддонів різних видів, захвати для рулонів і квадратних тюків або захвати для силосу, можуть бути встановлені й зняті за мінімальний час. Крім того, машини можуть бути оснащені унікальним швидкознімним з’єднанням — муфтою Faster®, що дозволяє приєднати кілька гідравлічних шлангів високого тиску й швидко приводити знаряддя в робочий стан. 

Кнопка для скидання тиску 3-го контуру керування розташована в доступному місці на джойстику. Завдяки цьому можна ще швидше й ефективніше міняти навісне обладнання з гідроприводом. Кнопку можна використовувати, навіть не вимикаючи двигун. 

Для забезпечення максимального тягового зусилля в стандартній комплектації потужні навантажувачі оснащено механізмом повного блокування диференціала на обох мостах. Це підвищує потужність, продуктивність і ефективність машини, і дає змогу використовувати їх у важких умовах.  

Дев’ятнадцять моделей фронтальних і телескопічних навантажувачів із шарнірно з’єднаною рамою

Навантажувачі Weidemann можуть бути оптимально адаптовані до індивідуальних вимог по продуктивності й вазі: від моделей 2080LP і 2080LPT до моделей 9580 і 9580T. Загалом доступними є 19 моделей потужністю від 45 кВт/61 к. с. до 115 кВт/156 к. с., робочою вагою від 3900 до 11 498 кг і перекидним навантаженням від 2475 до 6594 кг. Зручність доступу для технічного і сервісного обслуговування забезпечується відкидним механізмом кабіни. 

Технічні особливості 

Розробники врахували можливість роботи в умовах забрудненого повітря. Пил полови й інші рослинні рештки можуть стати причиною забивання радіаторної решітки та забруднення самого радіатора. Для цього гідравлічний двигун і гідравлічну помпу сконструювали так, щоб повітряний потік вентилятора можна спрямувати у зворотному напрямку. Натисканням на кнопку в кабіні забруднення просто здуваються з поверхонь усмоктування кришки капота. Це захищає машину від перегрівання, вона працює ефективніше і, крім того, водієві не потрібно зайвий раз виходити з кабіни. 

Під час роботи в агропідприємствах навантажувачі часто використовують у місцях з обмеженим простором і наявністю незручних перешкод. Щоб зробити телескопічні навантажувачі надійнішими, всі основні гідравлічні лінії прокладено всередині стріли й захищено від зовнішнього впливу. Також усі телескопічні колісні навантажувачі Weidemann серійно оснащують обмежувачем кута заднього нахилу. Він розташований на кріпленні навіски й не допускає надмірного перекидання «на себе» як у висунутому, так і в складеному стані стріли. Наприклад, це не дозволяє вмісту ковша вивалитися на кабіну. 

У разі, коли потрібно збільшити або зменшити продуктивність гідросистеми, за допомогою елемента керування Jog Dial можливе ручне налаштування витрати гідравлічного масла. Це рішення дуже корисне, якщо машина працює зі знаряддям, у якому застосовується гідравліка, але не потрібна повна її потужність. Завдяки цьому забезпечується дуже висока точність і економічність роботи машини з навісним обладнанням. 

У навантажувачах Weidemann гідравлічні магістралі складаються зі шлангів малої довжини, що з’єднані між собою у кількох місцях. За потреби замінити гідрошланг, не треба міняти всю магістраль: можна замінити тільки відповідну частину. Це дозволяє істотно пришвидшити роботу й заощадити гроші. 

У кабіні оператора створено комфортні умови для роботи в будь-який сезон. Завдяки ефективному функціонуванню системи обігріву та вентиляції з нагнітачем, фільтром повітря й добре розміщеними повітряними форсунками забезпечується рівномірний розподіл чистого повітря заданої температури. Кондиціонер пропонується як додаткова опція. 

Владислав Олійник

журнал The Ukrainian Farmer, жовтень 2020 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі The Ukrainian Farmer та інтернетсторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/ належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону УкраїниПро авторське право та суміжні права”.
Використання
інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ