За гострого гастроентериту може загинути більше половини птахопоголів'я
Неповноцінна, незбалансована годівля птиці недоброякісними кормами, а також потрапляння в її шлунково-кишковий тракт нехарчових елементів провокують розвиток гастроентериту.
Можна втратити понад 50% птахопоголів’я за гострого перебігу гастроентериту.
Щоб уникнути хвороби, з раціону птиці слід вилучати погано перетравні корми, а також не перевищувати вміст клітковини понад 5%.
Також необхідно підбирати склад комбікормів таким чином, щоб він не травмував травний канал птиці.
У хворої на ентерит птиці реєструється пінистий пронос, виділяється послід із різким неприємним запахом. У посліді знаходять неперетравлені кормові рештки. Хвора птиця млява, з вираженим ціанозом гребеня. Окремі особини гинуть із ознаками судом.
За хронічного перебігу гастроентериту птиця худне, кишківник атонічний, переповнений газами.
Хворобу найчастіше реєструють у молодняку старшого віку та дорослої птиці.
За тяжкого перебігу гастроентериту птиці дають антибактеріальні засоби. З питною водою можна додавати препарати для санації та дезінтоксикації.
Нагадаємо, правильно складений рецепт раціону для птиці містить оптимальний склад інгредієнтів і водночас ураховує ціни на сировину.
Додати коментар