Тваринництво

Стрес, який переживає несучка, погіршує якість шкаралупи яйця

Якість шкаралупи яйця різко погіршується за різних стресів, що доводиться долати птиці, особливо тій, що вже інтенсивно несеться.

На цьому наголосив головний технолог Тернопільської птахофабрики Олег Федоров на Міжнародному практичному форумі Poultry Farming.

«Стрес, спричинений у курей у першій половині доби, зазвичай призводить до передчасного знесення яєць, у яких ще повністю не сформована шкаралупа, – зазначив він. – За вечірнього стресу частина курей зносить безшкаралупні яйця».

Стрес увечері та вночі може призвести до деформації шкаралупи, утворення поясів та інших нерівностей, а також передчасного знесення яєць із м’якою шкаралупою.

Нагадаємо, міцну шкаралупу яйця формують кальцій та інші поживні речовини.