Тваринництво

Солому для годівлі ВРХ ріжуть в основному 5-6 см

Солому для годівлі ВРХ ріжуть в основному 5-6 см

Комплекс профілактичних заходів різних хвороб ВРХ, зокрема і зміщення сичуга, передбачає ретельний контроль годівлі.

На цьому наголошує директор компанії «Демі-Мікс – Україна» Дмитро Демидовський, пише журнал The Ukrainian Farmer.

Солома має бути порізана згідно з раціоном, але в основному 5-6 см. Досягти різання соломи кормозмішувачем можна кількома способами.

«Кормозмішувач – як ручка: які слова напишете, таким буде результат, – підкреслює він. – Кинувши тюк соломи в кормозмішувач, потрібно почекати, щоб він розпушився, потім додати ківш чогось важкого – силосу або сінажу, і саме тоді почнеться інтенсивне різання соломи (триває 2-3 хвилини залежно від довжини соломи). Тільки після цього завантажують решту корму».

Після додавання останнього компонента мине 5-6 хвилин, і тоді можна роздавати.

Солому кладуть першою – так вона розрізатиметься упродовж приготування корму. Для збільшення інтенсивності різання потрібно виставити противорізи та висунути ножі.

«Також потрібно стежити за гостротою ножів, – зауважує Дмитро Демидовський. – Ми рекомендуємо раз на місяць підточувати їх між зубцями, щоб сформувати зубок. Завдяки цьому ножі прослужать досить довго».

Нагадаємо, зміщення сичуга у корів виникає через низку чинників.