На Чернігівщині планують виробляти масло з овечого молока
Еко-ферма «Диво» (село Сираї Козелецького району Чернігівської області) планує виробляти овече масло.
Про це пише «Чернігівщина».
Головна технологиня «Дива» Зінаїда Симчишин – перша в Україні, хто запатентував овече масло. «Ми виготовляли свого часу масло з овечого молока. Його жирність складає 86-88%, – зазначила вона. – Оскільки там є вітамін А в чистому вигляді, то масло – білого кольору».
За словами Зінаїди Симчишин, ніша з овечим маслом є малоосвоєною й унікальною. Наразі в господарстві утримують овець м’ясних порід, але планують невдовзі придбати молочне стадо.
Також еко-ферма плекає амбітні плани щодо власного поголів’я ВРХ. «Однак без інвестицій це зробити неможливо», – зазначив директор «Дива» Олег Чорний.
Як повідомлялося, полтавське фермерське господарство «Ромашка» запустило молокопереробний завод.
Довідка
Еко-ферма «Диво» займається розведенням овець і свиней, має молокопереробне виробництво, де з молока екстракласу виготовляють сири, масло, ряжанку, молоко, йогурт, сметану, кефір, десерти. Також вирощує ягоди, а в тепличному господарстві – зелень та овочі.
Додати коментар