Тваринництво

Цього року очікується збільшення виробництва свинини на 4%

Українські виробники м’яса за умов війни зберегли базу для зростання галузі. Цьогоріч очікується збільшення виробництва свинини на 4% проти 2022 року. Також зростає експорт м’яса та м’ясопродуктів.

На цьому наголосив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький.

«В Україні є всі передумови для ефективного розвитку м’ясної галузі і реалізації експортного потенціалу. За дев’ять місяців 2023 року зростання обсягів експорту м’яса – понад 10%, як порівняти з 2022 роком», – зазначив він.

Згідно з короткостроковим прогнозом на 2024 рік, очікується стабілізація обсягів виробництва м’яса птиці та свинини, додав Тарас Висоцький.

Як повідомлялося, експорт мороженого м’яса ВРХ за вісім місяців дозволив Україні заробити в 1,5 раза більше.