Зберігання та перевезення загострюють хвороби лохини
Певні хвороби, які раніше вважалися не серйозними, сьогодні стають гострою проблемою для виробників лохини.
Про це на форумі «Інтенсивний ягідник» розповіла Моніка Беняш, експертка Сільськогосподарського університету в Кракові.
Деякі хвороби та шкідники почали складати велику загрозу зі зміною не тільки клімату, а й господарювання та розвитком міжнародної торгівлі.
«Наприклад, таким серйозним захворюванням не вважали сіру гниль, але зараз у зв’язку з тим, що лохина перевозиться на великі відстані, якщо ми не забезпечимо відповідний захист від сірої гнилі, наша продукція у пункті призначення просто не буде мати товарного вигляду», – пояснила Моніка Беняш
Ще одною важливою проблемою сьогодні стає антракноз. Коли лохина потрапляла до споживача прямо з поля, не завжди було видно прояви цієї хвороби. Зараз, коли ягода експортується на значні відстані, ця проблема набула зовсім іншого значення.
Читайте також: Для внутрішнього ринку лохину також охолоджують та сортують