Овочі-Ягоди-Сад

Основна ціль — це отримання прибутку, і щоб її досягнути, потрібно виростити якісний урожай

Світч® — експерт із контролю гнилей

Світч® — експерт із контролю гнилей

Основна ціль садівничого господарства в Україні — це отримання прибутку, і щоб її досягнути, потрібно виростити якісний урожай. Однак цього замало, необхідно врожай зберегти і реалізувати за рентабельною ціною. У СРСР втрати врожаю від транспортування з саду і зберігання в сховищах до реалізації сягали близько 30 %. У сучасній Україні ці цифри значно нижчі, але втрати, звісно, є. Рішення, яке пропонує компанія «Сингента» для зниження втрат під час зберігання, — це Світч 62,5  WG, в. г.

Світч® широко відомий багатьом господарствам, які спеціалізуються на вирощуванні суниці та лохини. І якщо для захисту від сірої гнилі суниці Світч® використовують у період дозрівання ягід, коли в них збільшується концентрація цукрів, то на лохині цей фунгіцид застосовують не тільки для захисту від гнилей, а й для контролю різних плямистостей у період вегетації (це єдиний зареєстрований на лохині препарат).

Також вносять Світч® після опадів у вигляді граду, при високій ймовірності гниття плодів, пошкоджених негодою. Використання препарату в цей період запобігає розвитку різних гнилей, що дозволяє зберегти врожай. А ще Світч® запобігає розвитку гнилей на черешні, коли значна кількість опадів спричинює розтріскування ягід.

Останнім часом набуває популярності технологія довготривалого зберігання яблук, груш та столового винограду, де основним компонентом є Світч®. Ознайомитись з практичною технологією довгострокового зберігання можна на наших семінарах. Чи варто обробляти урожай фунгіцидом Світч® перед збором за наявності камери з регульованим газовим середовищем (РГС)? Відповідь напрошується сама, коли на полицях магазинів покупцеві запропонують пошкоджені гнилями та складською паршею плоди, чи захоче після такої «якості» магазин працювати з виробником? Тому обробка препаратом Світч® перед збиранням урожаю — це не тільки якісні плоди, а й запорука чесних та надійних довгострокових відносин, включаючи експортні контракти. Такою ефективністю Світч® завдячує своїм фізико-хімічним властивостям.

Світч® містить дві діючі речовини: ципродиніл та флудиоксоніл.

Ципродиніл має системно-проникаючу дію. У рослині він зупиняє біосинтез амінокислот грибів у момент їх проникнення та росту міцелію.

Флудиоксоніл має контактну дію і зупиняє проростання конідій та ріст міцелію.

Завдяки контактно-проникаючій дії препарату Світч® суттєво подовжується термін реалізації плодів без втрати смакових властивостей.

Світч® — це подвійна дія на збудників хвороб. При цьому отримуємо надійний захист не тільки від різних видів гнилей, а й від різних плямистостей листя.

Ще однією перевагою цього фунгіциду проти гнилей зберігання є короткий термін очікування. Так, на суниці та винограді він становить 7 днів, а на плодових — 15 днів. Це дає можливість виробнику подовжити реалізацію продукції без завдання шкоди здоров’ю покупців.

Отже, використовуючи Світч® у саду, ви отримуєте якісний урожай, захищений від гнилей під час зберігання, у тому числі й від складської парші.

Дмитро Тимошенко, технічний експерт зі спеціальних культур, компанія «Сингента»

Поділитись:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ