Овочі - Ягоди - Сад
Головне:
Овочі - Ягоди - Сад

Вчені дослідили секрети смачних кавунів

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Міжнародна команда дослідників зробила повторний аналіз генома кавунів, розкривши еволюційну історію плодів та визначивши ключові гени для ознак якості.

Про це повідомляє Nature Genetics.

Кавуни людство одомашнювало близько 4 тис. років. У 2013 році дослідники з Китаю та США відкрили перший контрольний геном кавуна, використовуючи культурний сорт.

У новому дослідженні дослідники Пекінської академії сільськогосподарських та лісових наук, Корнельського університету в США та інших науково-дослідних установ двох країн повідомили в журналі Nature Genetics, що вперше вони покращили референтний геном за допомогою нових підходів, розкриваючи раніше невідомі частини геному.

Потім вони дослідили геноми 414 різних кавунів, які представляли всі 7 видів. Порівнюючи геноми з новим референтним геном і один з одним, вони визначали еволюційну залежність різних видів кавуна.

Тим часом дослідники також визначили ключові гени для якості якості кавунів. Наприклад, вони ідентифікували ген ClAGA2 зі значною роллю в накопиченні цукру у плодовому м’якуші та мутації в гені LCYB, що надає м’якушу більшості сучасних культивованих кавунів червоного кольору.

Ще одне головне відкриття дослідження полягає в тому, що один дикий вид широко застосовується у розведенні кавунів, що робить одомашнені сорти більш стійкими до шкідників та хвороб.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!