В Україну імпортували картоплю для смаження
Франція, Бельгія і Нідерланди вперше експортували картоплю в Україні через неможливість продати її в період карантину через традиційні канали збуту.
Про це повідомляють «Українські новини».
«У нас у цьому році вперше за всі 29 років, а можливо навіть за радянських часів, на прилавках супермаркетів з’явилася картопля не тільки з Бельгії та Голландії, а й з Франції. У них зупинилися абсолютно всі заводи з виробництва картоплі фрі. На території цих держав розміщені основні потужності з переробки в Європі – понад 20 заводів, які забезпечували McDonald’s по всій Євразії та всю систему HoReCa», — сказала виконавчий директор Української асоціації виробників картоплі Оксана Руженкова.
Виконавчий директор УАПК побоюється, що і трейдер, і супермаркет, і покупець можуть бути обдуреними при виборі товару, оскільки така картопля виглядає красиво, довго зберігається, проте придатна тільки для смаження.
На її думку, супермаркети, де продаватимуть картоплю з Франції, Бельгії та Нідерландів, можуть не вказати країну походження, а ціна практично не буде відрізнятися від вартості всієї іншої картоплі в асортименті.
Крім того, Руженкова констатувала, що на сьогодні спостерігається певний дефіцит картоплі для супермаркетів, оскільки в минулому році був неврожай через посуху і навіть промислові виробники з нормальним об’ємом врожаю не могли нівелювати внутрішній дефіцит.
Читайте також:Чипсову картоплю везуть навіть з Фінляндії в Польщу
Додати коментар