Овочі-Ягоди-Сад

В Україні намітився дефіцит столового винограду

В Україні намітився дефіцит столового винограду

Вітчизняні сільгоспвиробники вирощують недостатньо столового винограду навіть для внутрішнього ринку. Дефіцит покривав імпорт, проте минулого сезону імпортували мало через карантини.

Про це в статті в журналі «Садівництво по-українськи» написав Андрій Гайдай, власник розсадника винограду «Виноград-Одеса».

«Сьогодні столовий виноград у нас здебільшого вирощують у господарствах населення. Як результат, зазвичай на полицях супермаркетів ми бачимо переважно імпортну продукцію. Та не цього сезону. Європейці до нас свій виноград не везуть, бо в них зняли карантин і вони з’їдають усе самі. Тож в Україні намітився дефіцит винограду на споживчому ринку», – зазначив Андрій Гайдай.

Віен додав, що них у господарство божевільна черга на тепличний виноград, хоча його зібрали небагато — лише 10 т.

«Зараз ціна на виноград із поля у південних областях у середньому 50‒60 грн/кг. Минулі роки була до 30 грн. Якщо валюта зросла в ціні на 30%, то виноград подорожчав на 80%», – зазначив власник розсадника.

Читайте також: Малому фермеру можна починати з 1 га столового винограду