«Сади Підгайчики» закладають грушевий сад подвійного призначення
З цього року господарство «Сади Підгайчики» (Івано-Франківська область) планує урізноманітнити асортимент соків прямого віджиму з власної продукції, зокрема робити мікси. Для цього закладають грушевий сад подвійного призначення: на свіжий ринок та переробку.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповіла Оксана Шпак, директорка господарства.
«Саме тому вирішили вирощувати ще й грушу, – розповіла директорка, – Та й на свіжу ціна на неї набагато вища за яблуко. Поки розраховуємо закласти орієнтовно 3 га. Таким чином першим сортом ми розширимо свій сортимент свіжих плодів, а другий пустимо на соки».
Свого часу власники господарства придбали 30-річний сад під оновлення і вирішили, що доцільно додати до нього переробку, адже сад давав в основному другий гатунок і некондицію.
Сад поступово оновлюється, а лінія з виробництва соків тим часом дає 500 л продукції на годину. На розфасовці соків використовуються трилітрові пакети Bag-in-Box у коробках для роздрібного продажу та 20-літрові – для закладів громадського харчування.
Читайте також: Директорка «Садів Підгайчиків» розповіла, чому заклали власний розплідник