Червнева спека знищила в «Севен Філдз Фарм» 2 га салатів
Вирощування салатів у відкритому ґрунті стикається з постійними погодними викликами: спекою, засухою або заморозками. Так, у ТОВ «Севен Філдз Фарм», яке на площі понад 40 га вирощує салати та броколі в Київській і Херсонській областях, червневою спекою було знищено майже 2 га салатів.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
«Наприкінці червня через спеку ми втратили майже два гектари салатів типу айсберг, які ось-ось планували зрізати для покупців. І це зовсім не дивно: температура повітря в тіні становила 37°С, на полі — до 50°С, а всередині головки вона доходила до 70°С», – розповів Роман Пасічник, директор «Севен Філдз Фарм».
За його словами, салати надзвичайно важко вирощувати влітку. За температури вище ніж 25 °С рослина біологічно не спроможна засвоювати кальцій, він блокується кореневою системою. Листове підживлення принципово ситуацію не змінює, тож рослина опиняється в стресовому стані.
Рано навесні цим рослинам загрожують заморозки, тому перші партії рослин тут накривають агроволокном. Тоді як осінні посадки овочів накривають рідко.
Читайте також: «Севен Філдз Фарм» вирощує салати та броколі через три причини