Овочі-Ягоди-Сад

«Севен Філдз Фарм» вирощує салати та броколі через три причини

«Севен Філдз Фарм» вирощує салати та броколі  через три причини

Господарство «Севен Філдз Фарм» (у перекладі з англійської — «Ферма семи полів») на площі понад 40 га, які розміщені в Київській і Херсонській областях вирощує салати та броколі через стабільний попит, стабільно високі ціни та гарну врожайність.

Про це в інтерв’ю журналу «Плантатор» розповів директор господарства Роман Пасічник.

Фермер, сказав, що в 2015 році з партнерами планував вирощувати монокультуру – часник на Київщині. Однак отримали збитки. Наступного року спробували вирощувати насіннєву картоплю, різні види капусти: білоголову, червоноголову, пекінську, савойську, броколі й трохи салатів. 

«Передусім звернули увагу на броколі: попит на неї стійкий, ціна стабільно висока, урожай хороший, – наголосив Роман Пасічник. – Стали вивчати тонкощі вирощування. Так само і з салатами: від першого експерименту на 4 сотках перейшли до постійного розширення площ, щороку випробуючи 60–70 сортів. Зрештою зупинилися на 5–6 сортах. Тепер одних лише салатів маємо 25,5 га».

Згодом виробництво на Київщині перенесли з села Семиполки у Гоголів на родючіші ґрунти. А торік, щоб подовжити сезон вирощування та реалізації салатів і броколі, відкрили й Херсонську філію, в Каховському районі.

Читайте також: «Пан Білан» поєднує вирощування салатів та ягід з агротуризмом