Тваринництво

Вагомий привід для гордощів

Вагомий привід для гордощів

Масштабний проект з виробництва преміксів та кормових добавок NOVACORE повністю виправдав усі сподівання — нині це найкращий завод в Україні, продукція якого склала гідну конкуренцію закордонним аналогам.

 

У сучасних реаліях, коли більшість преміксних виробництв в Україні характеризуються високим зносом основних засобів, низьким рівнем технічної оснащеності, підвищеним впливом людського чинника, браком виробничих потужностей, а ринок загалом — залежністю від імпорту та високим рівнем фальсифікації як сировини, так і готової продукції, поява глобальних і високотехнологічних виробництв сприймається з величезним полегшенням.

 

Протягом тривалого часу виробники кормів (птахівники, свинарі, тваринники) раз за разом отримували негативний досвід, наражаючись на недобросовісних виробників кормів і преміксів: одержували далекий від заявленого склад продукту, переплачували кошти за імпортну сировину тощо. Проте ці часи вже в минулому. Нині в Україні все більше з’являється високотехнологічних виробництв, що за рівнем технологій не поступаються світовим гігантам.

 

Так, уже п’ять років поспіль на вітчизняному ринку працює найсучасніший за європейським рівнем завод з виробництва преміксних препаратів NOVACORE. Аналогів такому виробництву в Україні немає, та й у Європі їх існує лише декілька. Саме такого рівня заводи, що до того ж цінять своє ім’я і репутацію, забезпечують ринок якісним продуктом із гарантованою кількістю заявленої сировини, дбають про міжнародні стандарти якості й завдяки високій автоматизації виробництва зводять до мінімуму вплив людського чинника.

 

Консолідований інтелект

 

Проектування преміксного заводу NOVACORE відбувалося за активної участі компанії MIAVIT GmbH. Це міжнародна компанія, що являє собою найсучасніший комплекс двох заводів у Німеччині з п’ятьма незалежними преміксними лініями, майданчиком для виготовлення сухого холін хлориду, вітаміну Е і цехом для виготовлення рідких спеціальних продуктів, а також сучасний преміксний завод в Іспанії. Компанія працює на цьому ринку з 1972 року, має світове визнання, виробляє високоякісну продукцію й експортує її у 80 країн світу.

 

MIAVIT GmbH виступила як технічний і бізнес-консультант проекту NOVACORE. Всі свої ноу-хау, наукові дослідження та практичні надбання вони втілили разом з українськими спеціалістами у цьому проекті.

 
 

 

Унікальність проекту

 

На заводі NOVACORE встановлено сучасне високоточне обладнання від кращих світових виробників. Навіть за європейськими мірками — це найсучасніше виробництво у своєму сегменті. Висока його автоматизація та ретельний контроль якості вхідної сировини унеможливлює випуск і реалізацію підприємством неякісної продукції. До того ж специфіка обладнання заводу така, що дозволяє здійснювати високоточне дозування, зокрема мікрокомпонентів. Проектування обладнання здійснено таким чином, що передозування й недодозування стають неможливими. Все це дозволяє впевнено говорити про те, що тут виробляють премікси й концентрати найвищої якості в Україні.

 

Окрім того, що на заводі впроваджено найсучасніші технології, тут постійно ведеться робота з вдосконалення виробництва, розширення асортименту продукції. Незважаючи на величезну завантаженість виробництва (завод працює у дві зміни по 10 годин кожна), підприємство дуже мобільне — миттєво реагує на запити ринку, адаптуючи рецептури, зокрема, під замовлення клієнтів.

 

«У середньому ми виконуємо замовлення протягом чотирьох діб. Закордонні ж аналоги імпортуються протягом кількох тижнів. Це не дуже зручно для клієнта, бо потребує багато часу, а також збільшує ризик погіршення якості товару. Саме логістика часто стає головною причиною погіршення якості закордонних преміксів, бо в процесі транспортування відбувається розшарування продукту, втрачається гомогенність і бажана свіжість.

 

До того ж, у складі імпортного преміксу, що завозиться, доводиться транспортувати й 60–70% носія, що спричиняє додаткові витрати», — каже директор з розвитку Inter-Edinstvo Holding Максим Геращенко. Таким чином, NOVACORE щодо якості є гідним конкурентом преміксам і концентратам, що постачаються з-за кордону, а його локальність дозволяє клієнтам економити на доставці та швидко отримувати свої замовлення. Завдяки сучасному обладнанню на заводі можливе точне дотримання замовлених рецептур. Його автоматизація унеможливлює помилки під час змішування й додавання навіть мікродоз препаратів.

 

«До головних переваг заводу також належить висока гнучкість у виробництві преміксів і концентратів за індивідуальними рецептурами клієнта; оперативна ротація в рецепті необхідних компонентів і короткі терміни виконання замовлення — до 3–4 днів», — наголошує Максим Геращенко.

 

Також серйозною конкурентною перевагою виробництва є його відкритість. Будь-який клієнт компанії може відвідати підприємство, ознайомитися з технологічним процесом, побачити, як готується його замовлення. Далеко не кожен завод може відкрити свої двері для сторонніх очей. Зазвичай відкритість і прозорість процесів є зайвим переконанням того, що заявлені виробником умови виконуються повною мірою.

 

Сьогодні NOVACORE вже експортує свою продукцію в кілька країн світу, поступово нарощуючи обсяги й розширюючи географію продажів. Через те, що локальний ринок преміксних продуктів в Україні стрімко не розвивається, компанія має намір суттєво збільшувати експорт. Тому найближчим часом планується додатково інвестувати у збільшення потужностей заводу, для чого будуть вводити в експлуатацію нову виробничу лінію.

 

Сьогодні ж основними клієнтами компанії стають і є ті підприємства, що цінують точність заявлених виробником рецептур, швидкість і мобільність у виконанні замовлень, а також ті, що розуміють зв’язок між якісними компонентами корму й економічними показниками виробництва.  Тобто цінують усі ті чинники, що роблять тваринницький напрям виробництва у компанії успішним.

 

 

Вікторія Дичаковська

журнал “Наше Птахівництво”, травень 2018 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “Наше птахівництво” та інтернет сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 

Інші статті в цьому журналі
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
3
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ