Тваринництво

Демонстрація якості й безпеки

Демонстрація якості й безпеки

Щоб зрозуміти якість кормових добавок і преміксів, корисно відвідати завод постачальника та побачити весь процес виробництва на власні очі.

 

Багато розмов точиться навколо якості та безпеки кормів, кормових добавок, преміксів. Фактично кожен виробник або постачальник вкладає широкий спектр позитивних характеристик у розуміння якості кормів. До уваги тваринникам пропонується тестування продуктів на фермах, досвід підприємств, де використовуються кормові добавки, презентації на виставках, персональні консультації: усе, щоб довести якість, надійність, ефективність і безпеку кормів. Ці зрушення відбуваються на основі того, що сільгоспвиробники стають вибагливішими до придбання та використання кормових добавок, преміксів. Ніхто не зацікавлений втрачати приріст тварин чи птиці, тому вимоги до придбання кормів та впровадження ефективних технологій господарювання стають доволі високими. Своєю чергою, фермери активно професійно розвиваються і потребують більш удосконалених технологій вирощування та відгодівлі птиці, які здатні забезпечити рентабельність виробництва. Ретельне ставлення покупців до вибору кормів змушує виробників доводити якість своїх продуктів не тільки на словах, під час презентацій або тестувань, а демонструючи умови, в яких виробляються основні компоненти. Виробники готові показувати сучасне обладнання та устаткування, на яких виготовляються корми, засвідчувати контроль якості виробництва на всіх етапах, демонструвати роботу персоналу, склади, щоб довести: їхній продукт є якісним і безпечним.

 

Міжнародна прес-конференція компанії Biochem, що відбулася 10 червня в м. Лоне (Німеччина) напередодні 30-річного ювілею знаного виробника, була покликана показати результати роботи підприємства за останнє десятиліття та продемонструвати інноваційні рішення й удосконалення в годівлі тварин широкій аудиторії журналістів із Європи, Азії й Африки.

 

«Розуміючи завдання, які ставлять перед сучасним сільським господарством з огляду на збільшення населення планети й ріст споживання м’яса, компанія Biochem вибрала для себе довгострокову стратегію, мета якої — запропонувати сільгоспвиробникам інноваційні рішення та технології виготовлення кормових добавок і преміксів, що рухають сільське господарство вперед і задовольняють потреби фермерських господарств. Ми активно розвиваємося. Актуальність наших ідей можна пояснити тим, що компанія Biochem у буквальному сенсі тісно зрослася зі своїми партнерами за останні десятки років. Це сприяло тому, що ми як лідер на світовому ринку сьогодні займаємося розробкою, виробництвом і реалізацією кормових добавок, преміксів, а також цілісних продуктових концепцій. В основі нашої діяльності чільне місце посідає безпека всіх процесів і продуктів як для людей, так і тварин», — пояснив головну місію компанії Олександр Графе, керуючий директор Biochem.

 

Протягом 30 років компанія Biochem Zusatzstoffe Handels-u.Produktionsges.mbH пропонує на світовому ринку продукти для сучасної та здорової годівлі тварин. Тривалий період активної роботи підприємства послужив гідним приводом для святкування його ювілею, яке відбулося 11 червня 2016 року в місті Лонe. За період свого розвитку компанія досягла значних успіхів. Наразі колектив налічує 221 співробітника, із них 139 працівників здійснюють свою діяльність в місті Лоне. Серед закордонного персоналу є агрономи, ветлікарі, хіміки та біологи, які працюють у комбікормовій і ветеринарній промисловості в більш ніж 50 країнах світу. Продукція Biochem присутня в 53 країнах світу, відкрито 12 представництв, розбудовано мережу на 48 дистрибуторів. Оборот компанії на 2015 рік становив 62,95 мільйонів євро.

 

Слоган компанії: «Безпечний корм для здорового харчування». Безпека і якість є основними пріоритетами діяльності Biochem, які не тільки регулярно перевіряються незалежними організаціями, а й підтверджуються ними. Високотехнологічне виробництво й система виробничого контролю на всіх ланках дозволяє виробляти високоякісну продукцію: кормові добавки та премікси. Важливим фактором є розуміння вимог сьогодення та умов роботи фермерських господарств. Команда консультантів активно співпрацює з фермерами, доводячи на практиці ефективність застосування продуктів компанії та допомагаючи фермерам досягати результатів. Робота Biochem базується на трьох ключових принципах: економічна доцільність застосування продуктів, екологічна безпека та безпека для людей і тварин.

 

На окрему увагу заслуговує виробничий процес на заводі в м. Брегелі, що знаходиться на півночі від м. Лоне. Гнучкий процес виробництва та фасування дозволяє виконати будь-які вимоги і побажання клієнтів. Під час візиту до сучасних виробничих і складських приміщень компанії гості заходу мали можливість ознайомитися з повністю автоматизованим процесом виробництва й змішування продукції. Особливість виробництва полягає в тому, що всі компоненти змішуються індивідуальними партіями. Це дає змогу виконати замовлення в будь-якому обсязі, починаючи з 50-грамових контейнерів і закінчуючи біг-бегами вагою в тонну. Завдяки багаторівневій системі складські приміщення, які були побудовані в 2009 і розширені в 2015 році, сьогодні розраховані на більш ніж 8500 палетомісць. Компанія Biochem пропонує широкий продуктовий асортимент, що складається з кормових добавок у порошковій формі для промислового виробництва кормів, а також у рідкій і пастоподібній формі для короткострокового застосування в окремих фермерських господарствах. Загальний образ компанії Biochem доповнюють професійні консультації щодо застосування оптимальних продуктових концепцій і раціональної годівлі тварин.

 

Завдяки багаторічній історії розвитку компанія завжди йде в ногу з актуальними тенденціями, властивими ринку. Вона максимально задовольняє мінливі потреби клієнтів, що визначає необхідний асортимент продукції. Пошук індивідуальних рішень і цінних для екології альтернатив як для людини, так і для тварин повністю відповідає слогану компанії Biochem «Безпечний корм для здорового харчування».

 

Олександр Вернер, регіональний директор компанії Biochem у країнах Східної Європи: «Наша компанія досить активно працює на ринку України, який для нас перспективний. Конкуренція на українському ринку з роками збільшується, але вона не дуже відрізняється від конкуренції в Європі. Європейський ринок розвинений, на це було витрачено великий обсяг часу. Україна стосовно Європи трохи виграє в тому, що може наслідувати певні моделі розвитку, які Європа пройшла за останні 15 років. Однак Україна проходить ці етапи значно швидше. Є випадки, коли нові ферментні препарати починали використовуватися в Україні раніше, ніж в ЄС, через терміни реєстрації. Щодо антибіотиків та стимуляторів росту: проблему помітили, але є складності, адже виробник повинен визначити, що для нього є правильним. Тут ми повинні донести правильність використання продуктів без антибіотиків, спираючись на досвід ЄС. На мою думку, питання експорту м’яса до ЄС цю проблему відкоригує. Аграрії розвиваються в Україні досить швидко. В України є великий експортний потенціал, тому питання якості й безпеки продукції будуть поступово вирішуватися».

 

 

Геннадій Воробйов

журнал “Наше Птахівництво”, липень 2016 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “Наше птахівництво” та інтернет сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 

Інші статті в цьому журналі
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
4
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ