Тваринництво

Птахівничий ринок потребує якісних рецептур і компонентів

Преміксне виробництво

Преміксне виробництво

Птахівничий ринок потребує якісних рецептур і компонентів корму, саме тому і будують нові заводи та впроваджують нові технології.

Компанія «Коудайс Україна» завершила будівництво преміксного заводу потужністю 1,5 тис. тонн на місяць, що виготовлятиме продукцію для продуктивних сільськогосподарських тварин. Він розташований на території господарського комплексу «Коудайс Україна», де вже працюють завод із виробництва комбікормів, цех переробки сої та завод із переробки соняшнику. Завод компанії «Коудайс Україна» є інвестиційним проєктом глобального лідера у виробництві кормів компанії De Heus (Нідерланди). Технологія виробництва на цьому заводі є унікальною, він не є копією жодного з чинних заводів. Тому що під час його проєктування брали за основу перевірені часом результативні рішення, які й були скомбіновані у цьому проєкті. «Коудайс» будує дослідні господарства в багатьох країнах світу, де регулярно проводять експерименти та різні дослідження. Тобто в наших рецептурах немає випадкових рішень — усе, що ми впроваджуємо в роботу, перевірено на дослідних фермах компанії, в багатьох країнах світу та показало найкращий результат роботи. 

ПРИНЦИПИ РОБОТИ ПІДПРИЄМСТВА 

Основними принципами, якими керувалися під час будівництва преміксного заводу, є: простота, висока продуктивність, мінімальні виробничі витрати, надійність, безпека та безумовна якість. Висока продуктивність заводу передбачає ідеальне компонування окремих механізмів лінії. Надійне обладнання кращих європейських виробників і впровадження інженерних рішень провідних виробників обладнання для преміксних заводів дозволяє нам отримувати продукти найвищої якості. Наш завод має мінімальні експлуатаційні витрати. Ми підбираємо правильну сировину, що легко дозується: вона не злипається, не осипається тощо. Це сировина найкращих брендів, яку ми підбираємо саме під наше обладнання. Крім правильної сировини ми побудували високу вежу для оптимального транспортування з мінімальними витратами.

Змішувач

Також велику роль відіграє автоматизація виробництва, завдяки якій мінімізується вплив людського чинника на виробничий процес. Надійність заводу забезпечується тим, що є запас потужності. Можливість працювати надійно також забезпечують певні ноу-хау, впроваджені на виробництві, наявність висококваліфікованого персоналу, високі виробничі стандарти. Безпека на виробництві забезпечується на трьох рівнях: для людей, навколишнього середовища і тварин. Якщо ми говоримо про безпеку для тварин, то це — використання високоякісної сировини, провідних технологій і ноу-хау у виробництві рецептур. Продукція безпечна для тварин завдяки контролю за сировиною, технологічним процесом, кінцевим продуктом. Весь завод обладнано системою безпеки для запобігання травмування людей на виробництві: фотоелементами, магнітними дисками, автоматичними замками, які контролюються за допомогою пульта керування в операторській. Безпека для людей, що працюють на заводі, забезпечується наявністю високих виробничих стандартів і службою охорони праці. Також технологія виробництва нашої продукції повністю екологічна – захищає навколишнє середовище від викидів. 

ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ 

На заводі розміщено 63 бункери, вироблених із неіржавної сталі, для макрота мікрокомпонентів у яких зберігається сировина. Важливо, щоб у кожен бункер потрапила відповідна сировина. Контроль за цим відбувається за допомогою автоматизованої системи керування заводу. Також на заводі встановлено модулі мікродозування. З бункерів сировина потрапляє на ці модулі, де відбувається рівномірне розподілення сировини. Мінімальна завантаженість модуля становить 200 г з точністю дозування до 10 г. Мікродозування здійснюється за допомогою професійного, сучасного обладнання, розробником і виробником якого є компанія Van Aarsen. Їх обладнання просте в експлуатації, мінімально споживає енергії, безпечне у використанні. Сконструйовано воно таким чином, що дозволяє з легкістю нарощувати виробництво та знижувати експлуатаційні витрати. Для дотримання технології дуже важливе точне зважування компонентів. Автоматизована система керування, розроблена компанією IPS, зчитує дані після зважування й регулярно корегує їх, що дозволяє отримати максимально точну вагу кожного компонента.

Вага

Після зважування всіх компонентів вони потрапляють у бункер для змішування, де використовується двовальний лопатковий змішувач. Планова вага одного циклу — 2 т. Вали обертаються в протилежних напрямках, що забезпечує надшвидке змішування, а форма лопаток і корпусу змішувача забезпечують оптимальне змішування, не пошкоджуючи компоненти. Форма змішувача мінімізує ризики залипання. Після змішування продукт поступає на вібраційне сито, яке відсіває всі часточки, що не відповідають заданим розмірам фракції. І вже просіяний продукт поступає на упаковування, де його запаковують у мішки чи бігбеги. 

КОНТРОЛЬ НА ВСІХ РІВНЯХ 

Окрім налагодженого виробничого процесу ми ретельно контролюємо кожну виробничу ланку, застосовуючи нові технології. Насамперед ми ретельно перевіряємо всю сировину, яку купуємо, на відповідність заявленим виробничим показникам і наявність сертифікатів якості. Щоб мінімізувати час контролю чи забезпечити повторюваність готової продукції, ми купуємо сировину тільки в авторизованих постачальників, що мають хорошу репутацію. Тільки після ретельної перевірки ми допускаємо продукт у виробничий процес. Окрім того, проводимо аналізи на вміст заявленої діючої речовини в сертифікованих лабораторіях України та Європи. Аналогічно здійснюється контроль готової продукції преміксного заводу. Окрім перевірки фізичних властивостей виробленої продукції, визначення її сипкості, густини, проходження через сито різної фракції та різного діаметра ми проводимо хімічні аналізи на вміст мінералів, вітамінів, амінокислот. Усе це аналізується в авторизованих лабораторіях. Технологія виробництва заводу відповідає всім нормативно-правовим актам, які регулюють цю сферу діяльності. В компанії вже напрацьовано багато кормових рішень, і, крім того, що вона має найсучасніші інструменти для виготовлення раціонів, вона також запрошує на роботу найкращих спеціалістів у цій галузі з відповідною освітою та досвідом. Щодо вибору сировини, то ми співпрацюємо тільки з тими постачальниками, що добре себе зарекомендували на ринку й авторизовані службою постачання компанії De Heus. Таким чином, робота з найкращими постачальниками обладнання, кваліфікованим персоналом і якісною сировиною дозволяє нам виробляти продукцію бездоганної якості. 

Інші статті в цьому журналі
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
5
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ