На Харківщині переробне підприємство почало вирощувати салати
Харківський підприємець Максим Голіков, підприємство якого випускало салатні мікси, не змогло встановити тривалі договірні відносини із сільгоспвиробниками, які б постачали сировину для переробки. Тож переробники вирішили самі займатися виробництвом салатів.
Про це засновник поділився у своїй колонці на AgroTimes.
«Паралельно з ТМ «Зелена грядка» була створена «Агрофірма «Зелена грядка». З 2019 року орендуємо 14 га у селі Зелений Колодязь, де обладнали свою систему зрошення. Вирощуємо різноманітні типи салатів: айсберг, ромен, фрізе, лолло россо, лолло біонда, радічіо», – зазначив Максим Голіков.
За його словами, виробництво салатів має яскраво виражену сезонність роботи: активний сезон триває від другої половини листопада до першої половини травня. Після травневих свят спостерігається значний спад продажу.
«Наприклад, у серпні цього року наші потужності були завантажені лише на 15% від номінального об’єму. Із плюсів –– те, що конкурентів у Харківській області щодо переробки салатів у нас немає», – зазначив підприємець.
У період, коли в Україні відсутня власна сировина з відкритого ґрунту, переробники імпортують її з Італії та Іспанії.
Читайте також: Голландець вирощує салати на Сумщині