Тваринництво

МХП почав використовувати на курятині власне маркування «Без антибіотиків»

МХП почав використовувати на курятині власне маркування «Без антибіотиків»

Агрохолдинг МХП розробив власне маркування «Без антибіотиків» для своєї продукції. Уточнюється, що у продукції відсутні будь-які антибіотики, а також вони не застосовувалися в процесі вирощування птиці.

Про це Аgrotimes повідомили у компанії.

Сьогодні таке маркування розміщується на всій фасованій курятині у зеленому PET-лотку та на тушці у вакуумному пакуванні. Нефасована продукція не має маркування через відсутність індивідуального пакування.

Курятина, що  йде на експорт, також не має позначки «Без антибіотиків».

Як уточнили в компанії, маркування жодним чином не впливає на ціну продукції.

Нагадаємо, з 1 січня цього року Союз птахівників України розпочав контрольований моніторинг залишків інгібіторів і токсинів у кормах, воді, кінцевій продукції та продуктах життєдіяльності птиці на кількох підприємствах, серед яких – два з групи МХП: Миронівська птахофабрика та Вінницька птахофабрика.

Він триватиме три місяці, а потім відбудеться аудит незалежним сертифікаційним органом. У майбутньому аудит проходитиме періодично, тому його результати потрібно буде оновлювати.

Після завершення аудиту та в разі позитивного рішення Союзу птахівників України, МХП окремо розглядатиме необхідність у додатковому маркуванні продукції спеціальним знаком, що був затверджений Союзом птахівників України.

Як повідомлялося, з серпня 2019 року МХП додав на паки з курятиною напис «без гормонів росту».

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!