Тваринництво
Головне:
Тваринництво

З 2020 року Союз птахівників України почне моніторинг птахопідприємств на вміст антибіотиків у продукції

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Асоціація «Союз птахівників України» розпочала процедуру ухвалення виробників – членів асоціації щодо вирощування птиці без застосування антибіотиків.

Про це повідомили в асоціації.

Союз птахівників України за підтримки ФAO, Європейського банку реконструкції та розвитку та Держпродспоживслужби України розробив і затвердив вимоги щодо вирощування птиці без застосування антимікробних засобів, а також Стандартну операційну процедуру підтвердження відповідності потужностей птахопідприємств цим вимогам.

Після аудиторського контролю відповідності підприємства набудуть права наносити додаткове маркування на продукцію, яка отримана від птиці, вирощеної без застосування антибіотиків.

З 1 січня 2020 року Союз птахівників України розпочинає контрольований моніторинг залишків інгібіторів і токсинів у кормах, воді, кінцевій продукції та продуктах життєдіяльності птиці протягом всього циклу її вирощування на чотирьох підприємствах – членах асоціації:

– ПрАТ «Миронівська птахофабрика» і «Вінницька птахофабрика» групи МХП (ТМ «Наша Ряба»);

– ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» (ТМ «Епікур»);

– ТОВ «Ясенсвіт» групи компаній «Овостар Юніон» (ТМ «Ясенсвіт»).

Усі дослідження здійснюватимуться в акредитованих за ISO 17025 лабораторіях. Після отримання достатньої кількості даних (за три місяці) буде проведений аудит відповідно до галузевих вимог.

Результати аудиту та висновок щодо відповідності вважатимуться підставою для надання права наносити маркування на харчовий продукт цих компаній. Результати аудиту (без конфіденційної інформації) будуть доступні кінцевому споживачу на сайті асоціації.

Маркування може бути нанесено лише підприємствами, які матимуть висновок про відповідність галузевому стандарту та будуть розміщені на сайті асоціації «Союз птахівників України».

При цьому Держпродспоживслужба залишає за собою право здійснювати нагляд на будь-якому виробничому етапі.

Нагадаємо, м’ясо, вироблене без використання антибіотиків, продається значно дорожче.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!