У Shabo розповіли, як рятували виноград від посухи
Цьогорічна посуха на Одещині була чи не найсильнішою за 10 років. Розташування виноградника, вчасне глибоке розпушення ґрунту та вологонакопичення, зелені роботи, нормування врожаю дозволили отримати відмінний врожай.
Про це повідомляє пресслужба компанії Shabo.
«Нашому шабському теруару пощастило – він розташований між Дністровським лиманом та морем, тому має підживлення з глибоких пластів ґрунту, – пояснили в компанії. – Невіддільним та важливим елементом є і комплексний підхід наших виноградарів. Вчасне глибоке розпушування ґрунту восени після збору врожаю, щоб лоза встигла накопичити достатню кількість вологи, насититись усіма необхідними елементами, сезоні зелені роботи щодо видалення листя в зоні ґрон, обламування зайвих пагонів, зменшення навантаження на лозу (регулювання врожаю) тощо. Наша робота має багато важливих складових. І щоденна увага та повага до лози й допомагає пережити нам усі складнощі та досягти відповідних результатів».
Уточнюється, що у цьому році команда Shabo зібрала близько 5,5 тис. тонн винограду.
Читайте також: Учені рекомендують виноградарям моніторити водний режим у липні