У «Хорост-Плюс» розповіли, як здешевлюють раціони птиці
Компанія «Хорост-Плюс», яка виробляє курячі харчові яйця, не додає в комбікорм консерванти для збільшення терміну зберігання. У цьому немає потреби, оскільки комбікорм виробляють на власних потужностях зі своєї зернової групи з додаванням преміксів або блендів.
Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів головний лікар ветеринарної медицини «Хорост-Плюс» Олег Гевал.
«Відповідно ніколи не вводимо до складу комбікорму адсорбенти мікотоксинів, бо впевнені в якості сировини, з якої робимо комбікорм», – пояснив він.
У кормах для курей-несучок сою заміняють на корми тваринного походження (м’ясо-кісткове борошно), попередньо зробивши аналіз на бактеріальне забруднення, кислотно-перекисне число тощо.
Такі підходи дозволяють господарству зменшити вартість раціонів птиці.
Нагадаємо, власне кормовиробництво дозволяє на 2-3% скоротити витрати на голову птиці.