Якісний силосний інокулянт містить композицію штамів молочнокислих бактерій
Якість і ефективність силосного інокулянту залежить від штамів ферментаційних бактерій у продукті. Існують великі розбіжності у штамах бактерій для ферментації – подібно до порід і генетичних ліній молочних корів, пише журнал The Ukrainian Farmer.
Якісний силосний інокулянт містить композицію штамів молочнокислих бактерій, спеціально відібраних для найкращого виробництва молочної кислоти, та об’єднаних у певних пропорціях, щоб якомога швидше знизити рН силосу, для пригнічення росту гнилісних бактерій.
Рішення про оброблення кукурудзяного силосу інокулянтами – це відповідь на запитання, чи потрібно вживати заходів для контролю ферментації або дозволити гнилісним бактеріям вільно розмножуватись у силосі, допоки дикі штами бактерій не забезпечать ферментацію або повністю не знищать поживні речовини силосу.
Дикі штами – зазвичай неефективні ферментатори. Недорога марка інокулянтів для силосу з одним штамом дешевих бактерій може запобігти 1-3% втрат ферментації. Високоякісний бренд із кількома штамами бактерій, відібраних для виробництва молочної кислоти, найшвидше зможе запобігти 4-8% втрат ферментації.
Окрім збереження енергії в кукурудзяному силосі, оброблення силосним інокулянтом також зберігає додаткову кількість доступної для згодовування сухої речовини. А це означає збільшену кількість днів годівлі силосом разом із підвищенням продуктивності великої рогатої худоби через високу якість корму, тобто збільшення виробництва молока або м’яса.
Як повідомлялося, силосний розподільник «А.ТОМ» створює оптимальні умови для розвитку бактерій.