Тваринництво

За потреби у додатковій молочній сировині Villa Milk будуватиме нові ферми

За потреби у додатковій молочній сировині Villa Milk будуватиме нові ферми

Компанія Villa Milk (Вінницька область) дуже вимогливо ставиться до якості молочної сировини. За потреби в додатковій сировині, вона готова будувати нові ферми, а не купувати її.

Про це на Всеукраїнському практичному форумі «Молочна ферма. Ефективне виробництво» розповів Віталій Істратов, директор компанії Villa Milk.

«Ми налаштовані на те, що якщо буде потрібна додаткова молочна сировина, то будуватимемо нові ферми, – наголосив він. – Таким чином ми гарантуємо якість продукції, бо впевнені у сировині».

За його словами, філософія компанії – «Від поля до столу»: із власними кормами, власною фермою, власною переробкою. І щоб не закуповувати іншу сировину.

Так, від роботизованої ферми Villa Milk надходить найчистіша сировина: із показником 20-30 тис. бактерій/куб. см. Це – молоко екстракласу навіть по європейським стандартам, зауважив Віталій Істратов.

Він додав, що підприємство купує лише фруктові наповнювачі для йогуртів та імпортні закваски.

Обладнання компанії Villa Milk розраховане на перероблення 5 тонн молока на добу. Але воно поки не працює на повну потужність через певні труднощі з реалізацією молочної продукції.

«Сьогодні сировину продати набагато легше, ніж готову продукцію, – зазначив він. – Це пов’язано і з конкуренцією, і з виходом на ринок, і з ще недостатньою пізнаванністю марки».

У лінійці Villa Milk сьогодні налічується 24 продукти, серед яких молоко, кефір, ряжанка, м’який сир, бринза, масло. Реалізовуються вони в Києві, Вінниці та Вінницькій області, Одесі, Умані.

Як повідомлялося, Villa Milk завершує реконструкцію одного з корпусів молочної ферми.