Тваринництво

Як температурний чинник позначається на якості тушки бройлера

Температурний чинник впливає на якість тушки бройлера, пише журнал «Наше птахівництво».

Коли птицю виловлюють узимку, слід зважати на те, що, перебуваючи в холоді, вона швидше споживає глюкозу. Відповідно на обігрівання потрібно більше енергії. Тому необхідно враховувати і тривалість голодного витримування, і температурний чинник.

За надто короткого голодного витримування і високих температур навколишнього середовища й вологості тушка буде блідою зі слизом (див. фото), а м’ясо – надто м’яким. Для споживача така тушка естетично неприваблива, не має товарного вигляду.

Так само неналежний ефект можна отримати, якщо птицю виловлювали після дуже тривалого періоду голодування, а температура навколишнього середовища низька. М’язи птиці матимуть темне забарвлення, рН буде близьким до 7, грудка – твердою й непривабливою для споживача. До того ж таке м’ясо зберігатиметься недовго.

Нагадаємо, голодне витримування птиці перед забоєм повинно вкластися у 8-12 годин.