Тваринництво

Виробництво індичатини в Україні скоротилося на 30%, – експерт

Виробництво індичатини в Україні скоротилося на 30%, – експерт

Виробництво м’яса індички в Україні, за приблизними підрахунками, скоротилося на 30%. Одна з вагомих причин – неможливість постачань добового молодняку з Європи у перші місяці війни.

Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів Олександр Куліченко, регіональний менеджер з продажів компанії Moorgut Kartzfehn von Kameke GmbH & Co. KG (Німеччина).

«Наразі це скорочення виробництва ринок ще повною мірою не відчув, оскільки у багатьох господарствах на вирощуванні птиця, яку завезли ще до початку воєнних дій, – зазначив він. – Також чимало підприємств тримають велику кількість замороженої індичатини. Надлишок продукції утворився з початком війни, коли різко впало споживання індичатини».

Період, коли не було постачань добового молодняку індиків в Україну, не позначиться критично на внутрішньому ринку саме через значні обсяги замороженого м’яса, уточнив Олександр Куліченко.

Він додав, що більшість великих виробників індичатини зосереджена у Західній і Центральній Україні, і всі вони залишилися на ринку. Хоча роботу цих підприємств суттєво ускладнило руйнування логістичних ланцюгів.

«Дрібні ж господарства періодично закривалися і до війни, – зауважив Олександр Куліченко. – Тому досконалої інформації про них у мене немає».

Як повідомлялося, у 2021 році на перероблення надійшло на 3% менше індиків.