Тваринництво

В Україні стали більше виробляти сухого молока, але продажі стримані

В Україні стали більше виробляти сухого молока, але продажі стримані

Попит на готові молочні продукти знизився, і переробники змушені, виробляючи масло, сушити молоко. Обсяги виробництва сухого молока зростають, та з реалізацією поки велика проблема, що призводить до зниження цін.

Про це пише Інфагро.

У березні сухе молоко помітно подорожчало, бо була можливість продавати його за програмою держзамовлення за досить високою ціною. Зараз цей канал практично не працює. Можливо, цікаві ще поставки сухого молока, фасованого невеликою вагою, але поки мало хто може їх запропонувати.

Споживання сухого молока промисловістю також усе ще обмежене, хоча вже зростає після відновлення діяльності низки кондитерських фабрик. Також починається сезон морозива, і його виробники активніше почали закуповувати сировину, в тому числі сухе молоко. Це може стримати темпи подальшого цінового падіння.

Але справжнім виходом із складної ситуації може бути лише експорт, який нині дуже проблематичний. Обіцяні альтернативні логістичні маршрути – не через морські порти – досі нормально не запрацювали.

Як повідомлялося, індекс цін на молочну продукцію GDT опустився на 8,5%.