У столичній лабораторії аналізують справжність меду за допомогою сучасних технологій

Визначення фальсифікації меду здійснюють у лабораторії фізико-хімічних досліджень науково-дослідного хіміко-токсикологічного відділу ДНДІ лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.
Про це розповів директор інституту Олександр Піщанський, інформує Держпродспоживслужба.
Для цього вдаються до аналізу вмісту цукрів за допомогою високоефективної рідинної хроматографії у поєднанні з мас-спектрометрією ізотопного співвідношення (GC-C-IRMS або HPLC-IRMS). Цей підхід ґрунтується на фундаментальних досягненнях сучасної науки, і з практичної точки зору є сучасним аналітичним інструментом, що дозволяє максимально точно визначати справжність меду, виявляючи навіть найскладніші методи фальсифікації.
Методики, що використовуються, акредитовані за стандартами ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019 і відповідають вимогам Директиви Ради № 2001/110/ЄС, уточнив Олександр Піщанський.
Як повідомлялося, 28 українських виробників і переробників імпортуватимуть мед до ЄС.