Тваринництво

У спеку свіжий корм роздають коровам у прохолодніші години

У спеку свіжий корм роздають коровам у прохолодніші години

За теплового стресу критично важливо покращити управління годівлею корів.

На цьому наголошує експерт із управління тваринництвом та управління комфортом Андрій Попов.

Так, свіжий корм необхідно роздавати мінімум двічі на добу у прохолодніший час і дотримуватися достатнього фронту годівлі.

Покриття кормового столу має бути гладеньким, а сам стіл – захищеним тіньовим навісом.

Раціони корів також змінюють і адаптують до теплового стресу.

У цей період не повинно бути вторинної ферментації кормів. І, звичайно, залишки корму з годівниць ретельно та своєчасно прибирають.

Нагадаємо, корови, які уникнули впливу теплового стресу під час сухостою, продукують більше молока у наступній лактації, мають нижчий рівень метаболічних хвороб після отелення та вибракування.