Різдвяних індичок вирощують за екстенсивними технологіями
Кроси та лінії індиків розподіляють на інтенсивний й екстенсивний типи.
Кроси інтенсивного типу призначені для вирощування за інтенсивними технологіями. Як правило, вони мають біле оперення, характеризуються швидким ростом, високою конверсією корму. В країнах розвиненого індиківництва за такими технологіями виробляють понад 95% м’яса індиків.
Водночас значний попит має і м’ясо індиків, вирощених за екстенсивними технологіями (вільно-вигульними, органічними тощо) – так звані фермерські індики. Такі технології передбачають відгодівлю індиків екологічно чистими кормами, широке застосування зелених і соковитих кормів, випас на пасовищах.
Для таких умов створено спеціальні кроси та лінії індиків, найчастіше з бронзовим, чорним або іншим кольоровим оперенням. Вони характеризуються не таким швидким ростом і гіршою конверсією корму, ніж кроси інтенсивного типу, проте цінуються за добрі смакові якості м’яса та натуральність. Саме за екстенсивними технологіями зазвичай вирощують індиків до свят (різдвяна індичка тощо).
Додати коментар